Megszakadtak a tárgyalások, mégsem lesz a Bayern München főszponzora a BMW

Forrás: Portfolio
2019/05/20
Megszakadtak a tárgyalások, mégsem lesz a Bayern München főszponzora a BMW
Megszakadtak a tárgyalások a MW és az FC Bayern között, a német autógyártó szóvivője megerősítette a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, hogy a BMW nem lesz szponzora a bajor klubnak.

Néhány hónapja már úgy tűnt, hogy a BMW és az FC Bayern közötti tárgyalások a célegyenesben vannak, és hamarosan bejelenthetik, hogy a bajor autógyártó lesz a bajor futballcsapat főszponzora. Több német lap is arról számolt be, sőt, magas rangú német politikusok is arról beszéltek, hogy a felek gyakorlatilag már meg is állapodtak.

A Frakfurter Allgemeine Zeitung azonban megtudta, hogy a BMW és az FC Bayern közötti tárgyalások megszakadtak, ezt pedig a BMW szóvivője meg is erősítette a lapnak: a szóvivő azt mondta, a BMW befejezte a tárgyalásokat és nem lesz az FC Bayern szponzora.

Az egyeztetések befejezése már csak azért is meglepő, mert a felek szándéknyilatkozatot írtak alá arról, hogy szívesen együttműködnének egymással, márciusban Uli Hoeness, a Bayern elnöke arról beszélt, hogy megállapodtak a BMW-vel, amely nem csak a futballban, de a kosárlabdában is szponzora lesz a bajor klubnak.

A Bayern jelenlegi főszponzora az Audi, a feleket szerződés köti 2025-ig, a BMW azt szerette volna elérni, hogy már 2025 előtt leváltsa az Audit, Bram Schot, az Audi vezére azonban ragaszkodott ahhoz, hogy kitöltsék a szerződést. Sőt, a legfrissebb információk alapján az Audi évente 60 millió eurót kínál az FC Bayernnek, hogy a szponzori szerződést további 12 évre hosszabbítsák meg.

További cikkek
Munkaügyedben melletted
2019/06/11
Piaci előnyének őrzéséért összefoghat az Audi, a Mercedes és a BMW. A lehetséges gazdasági előnyökön túl politikai motivációja is akad a...
Munkaügyedben melletted
2019/06/05
Az Audi 2.0 TFSI aggregátja nyerte a „Nemzetközi Év Motorja” díjat a 150 és 250 metrikus lóerő közötti erőforrások kategóriájában.
Munkaügyedben melletted
2019/05/24
Az eladások és a bevételek növekedését várja az Auditól a cég pénzügyi igazgatója az idei évre - mondta el az éves rendes közgyűlésen. A...
Munkaügyedben melletted
2019/05/20
A korábban jelzettnél több Daimler modellt érinthet a dízelmotorok károsanyag-kibocsátási értékeit manipuláló szoftverfunkcióval szemben...
Munkaügyedben melletted
2019/05/17
Kínos csend. Szinte tapintható volt a feszültség Az ügyvezető behívta Csabit (mintha tudnám, ki is az Csabi...), mint kiderült a pénzügyes...

Feliratkozás