Programok

A jelentkezőknek az előzetes regisztrációt követően egyedi lehetőséget biztosítunk arra, hogy személyre szóló programtervezetet állíthassanak össze. A jelentkezés pedig a Regisztráció menüpont alatt a személyes adatok megadásával lehetséges. A rendezvény meghívásos jellege és korlátozott létszáma miatt a regisztrációkat 2018. november 4-ig várjuk, a részvételhez a titoktartási nyilatkozat elolvasása és elfogadása szükséges.

Keynote speech - Dr. Hanula Barna

Dr. Hanula Barna a Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Kar dékánja A járműfejlesztő mérnökök jövője címmel tart inspiráló előadást.

A prezentáció során olyan kérdésekre kaphatnak választ a vendégek, mint:

  • melyek a legfontosabb autóipari műszaki fejlesztési trendek,
  • melyek lesznek a legmeghatározóbb technológiák a járműgyártásban,
  • milyen kompetenciákra lesz szükségük a fejlesztőmérnököknek?

Lépj be a jövőbe Dr. Hanula Barna előadása által, majd tedd fel kérdéseidet a témával kapcsolatban!

Témaspecifikus gyárlátogatás

Járműfejlesztés

  • Vizsgálólabor (Szilárdságtan, Akusztika, Termo- és Energiamenedzsment)

Ha ezt a programpontot választod, a látogatás végére komplex képpel fogsz rendelkezni arról, hogy milyen témákkal, eszközökkel, módszerekkel dolgoznak fejlesztőmérnökeink a járműfejlesztési területünk vizsgálólaborjában. Többek között járműfékpadunkat, szilárdságtani vizsgálóállomásainkat, akusztikai szobánkat és akusztikai mérőeszközeinket is láthatod.

Járműhajtás Fejlesztés

  • Villamos járműhajtások fejlesztése az Audi Hungaria Zrt-nél

A bemutató során a résztvevők megismerhetik a Villamos Gépek és Járműhajtások fejlesztési részlegének tevékenységét, valamint helyszíni bejárás keretében betekintést nyerhetnek a korszerű villamos járműhajtások környezeti terheléses tartós tesztek gyakorlati megvalósításába.

  • Belsőégésű motorok termodinamikai folyamatai és applikációja (motortesztelés)

A műszaki fejlesztés 2018-as év elején bővült a Termodinamika és Applikáció részleggel, ahol a motorok égésfolyamatát fékpadon az új járműprojektekhez optimalizáljuk. A fejlesztés középpontjában a motorteljesítmény, a fogyasztás, ill. kipufogógáz emisszió és a vezetési komfort áll. A bemutató keretében az érdeklődők élőben betekintést nyerhetnek a fékpadon történő mérési és optimalizálási folyamatokba.

Szakmai know-how transzfer

Tekints be a mérnöki munkakörök kulisszái mögé szakmai Know-how transzfereink során! Interaktív előadásokra várjuk a látogatókat az alábbi témakörökben:

  • Járműfejlesztés - Akusztikai szimuláció: Akusztikával foglalkozó szimulációs mérnökeink a jármű és az utastér rezgéskomfort és akusztikai vizsgálatát végzik végeselem módszer segítségével. Teljes járműmodelleket építenek végeselemes és porózus végeselemes szimulációkhoz. Jelentezz erre a programpontra, ha kíváncsi vagy rá, hogy hogyan történik a járművek akusztikai és rezgéstani jelenségeinek okfeltárása és hatásmechanizmus-vizsgálata!
  • Járműfejlesztés - Szilárdsági vizsgálatok és numerikus számítások: Az előadás során betekintést kaphatunk a járműfejlesztésen folyó szilárdsági vizsgálatok világába. Alkatrészek fárasztóvizsgálatán és numerikus szimulációkon keresztül megismerhetjük szilárdsági szempontból releváns alkatrészek és teljes járművek karosszériáinak valamint nagyfeszültségű akkumulátorainak fejlesztését. Megtudhatjuk milyen befolyásoló tényezőket kell figyelembe vennünk és milyen megoldásokkal biztosíthatjuk autóink üzemi szilárdságát.
  • Motorakusztikai vizsgálatok: A komfort, a vezető által érzékelhető hangok, rezgések a prémiumszegmensben kiemelt fontossággal bírnak. Az akusztika alajaiba, a motor által keltett rezgések és zajok analízisébe és szakmai példákon keresztül a kiküszöbölési lehetőségekbe nyerhetünk betekintést ezen az akusztikai méréssel is összekötött előadáson.
  • Numerikus szimuláció a motorfejlesztésben: Az előadás keretein belül megismerkedünk a motorfejlesztést támogató szimulációkban leképezett jelenségekkel, és a szimuláció nyújtotta előnyökkel. Hőtani és lengéstani jelenségeket vizsgálunk meg egyszerű kisérletekkel, majd numerikusan. Az előadás végén extrapoláljuk ezeket az ismereteket a motorok világára.

Személyes karrierutak megismerése

Ismerd meg, hogy milyen karrierutakon haladtak munkatársaink fejlesztési területeinken! Tudj meg többet arról, hogy milyen kihívások, projektek, fejlődési lehetőségek és élmények várhatnak rád az Audi Hungaria munkatársaként!

Gere Zoltán: Az én fejlődési utam szimulációs mérnökként

Zsolnai Péter - Karrierút a műszaki fejleszésen egy kísérleti mérnök (tesztmérnök) szemével

Kapitány Árpád - Hogyan váltam fejlesztőmérnökből vezetővé?

Networking

Lehetőséged nyílik a nap folyamán arra is, hogy eszmecserét folytass munkatársainkkal, a gyárlátogatások, a szakmai tudástranszferek és a fejlődési utak előadóival! Kollégáink készséggel válaszolnak kérdéseidre, és szívesen adnak tippeket és tanácsokat szakmai és személyes fejlődésedhez is!

  Exkluzív szakmai gyárlátogatás Szakmai Knoh-how Transfer Személyes karrier utak Networking
8:30-9:00 Érkezés/regisztráció
9:00-9:30 Megnyitó, eligazítás
9:30-10:00 Dr. Hanula Barna - A járműfejlesztő mérnökök jövője
10:00-11:00 Belsőégésű motorok termodinamikai folyamatai és applikációja (motortesztelés) járműfejlesztési vizsgálólabor - Szilárdságtan, Akusztika, Termo- és Energiamenedzsment "Motorakusztikai
vizsgálatok"
Járműfejlesztés - Szilárdsági vizsgálatok és numerikus számítások Zsolnai Péter - kísérleti mérnök (tesztmérnök)  
11:10-11:25 Kávészünet
11:25-12:35 Belsőégésű motorok termodinamikai folyamatai és applikációja (motortesztelés) járműfejlesztési vizsgálólabor - Szilárdságtan, Akusztika, Termo- és Energiamenedzsment "Motorakusztikai
vizsgálatok"
Járműfejlesztés - akusztikai szimuláció "Szimulációs mérnök - Gere Zoltán" Kapcsolatépítés, karriertanácsadás személyügyi kollégáinkkal és szakterületi mérnökeinkkel
12:35-13:30 Ebédszünet
13:30-13:35 Fotózás
13:35-14:45 Villamos járműhajtások fejlesztése az Audi Hungaria Zrt-nél járműfejlesztési vizsgálólabor - Szilárdságtan, Akusztika, Termo- és Energiamenedzsment "Numerikus szimuláció a motorfejlesztésben" Járműfejlesztés - Szilárdsági vizsgálatok és numerikus számítások "Vezető -Kapitány Árpád" Kapcsolatépítés, karriertanácsadás személyügyi kollégáinkkal és szakterületi mérnökeinkkel
14:45-15:00 Kávészünet
15:00-16:10 Villamos járműhajtások fejlesztése az Audi Hungaria Zrt-nél járműfejlesztési vizsgálólabor - Szilárdságtan, Akusztika, Termo- és Energiamenedzsment "Numerikus szimuláció a motorfejlesztésben" Járműfejlesztés - akusztikai szimuláció "Szimulációs mérnök - Gere Zoltán" Kapcsolatépítés, karriertanácsadás személyügyi kollégáinkkal és szakterületi mérnökeinkkel
16:10-17:00           Kapcsolatépítés, karriertanácsadás személyügyi kollégáinkkal és szakterületi mérnökeinkkel
Regisztráció