Állami kitüntetés Frank Drevesnek, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagjának

2011. 03. 15.

• Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a magyar ipar átalakításában végzett tevékenységéért
• Dreves: „Ez elismerése az Audi Hungaria kimagasló teljesítményének is.“
• Schmitt Pál köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök adták át a kitüntetést

Frank Dreves tegnap vette át a Parlamentben a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét. Schmitt Pál, köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök a magyar ipar átalakításában nyújtott érdemeiért tüntette ki az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagját és az Audi Hungaria Motor Kft. felügyelőbizottságának elnökét.

„Különös megtiszteltetés számomra, hogy átvehetem a Magyar Köztársaság Érdemrendjének Középkeresztjét. Ez az elismerés bizonyítja az Audi Hungaria kimagasló teljesítményét is. A vállalat kiemelkedő szereplőként járult hozzá a magyar gazdaság újjászervezéséhez a kelet-közép európai rendszerváltásokat követően”– mondta Dreves. „Győri leányvállalatunk fejlődését már az alapítása óta figyelemmel kísérem, így meg vagyok győződve a vállalat teljesítőképességéről és a munkatársak elkötelezettségéről. Az Audi Hungaria a jövőben jelentősen hozzá fog járulni növekedési stratégiánk megvalósításához, és ezzel fontos szereplője lesz a magyar gazdaságnak,” -hangsúlyozta Dreves.

Az elkövetkező három évben a győri gyár teljes vertikumú járműgyártóvá bővül. Eddig a győri Audi-modellek karosszériáját Ingolstadtban gyártották, majd vasúton szállították Magyarországra összeszerelésre. A jövőben a győri székhely a teljes gyártási folyamatot lefedi, beleértve a prés-karosszéria és lakkozó üzemet, valamint a szereldét is. A vállalat 2013-ig 900 millió eurót ruház be erre a célra. 2013-tól évente 125.000 jármű fog legördülni a gyártósorokról és 1.800 új munkahely jön létre. A gyárbővítéssel a vállalat a beszállítókkal és a szolgáltatókkal együtt több mint 15.000 ember foglalkoztatását biztosítja majd.
Frank Dreves, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagjaként és az Audi Hungaria felügyelőbizottságának elnökeként aktívan közbenjárt a magyar telephelyet érintő pozitív döntések érdekében.

Frank Dreves 1982-ben kezdte szakmai pályafutását az Audi AG-nál.
2004. október 1. és 2007. január 31. között az ingolstadti Audi gyár vezetője volt. Dreves 2007. február 1-jétől az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja és 2007 februárjától az Audi Hungaria Motor Kft. felügyelőbizottságának elnöke.
 

Letölthető állomány

  • Dreves_kitüntetés_átvételekor.jpg Letöltés (3,34MB)

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap