Külföldi
tanulócsere
programok

Külföldi tanulócsere programok

A külföldi tapasztalatszerzés egyike a vállalatunk által kínált lehetőségeknek, munkatársak és tanulóink számára egyaránt. Míg a munkatársak számára a nemzetközi kiküldetések programja teszi ezt lehetővé, a szakképzésben résztvevő tanulóink különböző cserediákprogramokban vehetnek részt.

A külföldi gyakorlati lehetőség a tanulók, valamint a vállalat szempontjából is fontos szerepet játszik a hosszú távú célok elérése szempontjából. A konszern telephelyei közötti mobilitás növeli a tanulók szaktudását, önállóságát, felelősségtudatát, bátorságát az idegen nyelv használatához, kapcsolati hálóját, kommunikációs és együttműködési készségét. Vállalati oldalról tekintve egy ilyen programban való részvétel növelheti a tanulók vállalat iránti elkötelezettségét, lojalitását. Így várhatóan csökken a fiatal munkanélküliek aránya, a fluktuáció, ezáltal nő a foglalkoztatottak száma. A vállalat által szervezett Erasmus+ cserediák programban való részvétel a tanulók számára a szakképzésen kívül is hasznos lehet, pl. egy Europass mobilitási bizonyítvány az egyetemi vagy munkatársi felvételi során is előnyhöz juttatja a jelentkezőket.

Ezen programok időtartama 2 héttől akár több hónapig is terjedhet. A program lehetséges helyszínei: Pozsony, a csehországi Mlada Boleslav, Neckarsulm és Ingolstadt. Nemcsak győri tanulók vesznek részt külföldi kiküldetésekben, minden évben fogadunk mi is tanulókat az említett konszernhelyekről. A külföldi kiküldetés során a tanulók a szakmájuknak és képzettségi szintjüknek megfelelő gyakorlati tevékenységekben vesznek részt. Ez a tevékenység lehet a gyártásban való részvétel vagy a Projekt- és Oktatóközpontban egy projektfeladat megvalósítása.

Nyári tábor-Cyber Camp

Az Audi Hungaria Zrt. pályaorientációs céllal egyhetes Cyber Camp táborokat szervez a nyári időszakban általános iskolások számára.

A tábor az Audi Hungaria Projekt és Oktatóközpontjában (9027 Győr Berkenyefa sor 2) kerül lebonyolításra, teljesen zárt környezetben.

Kinek ajánljuk? - 7. osztályt végzett tanulók számára

A gyerekek 10 fős csoportokban különböző „élményszigeteken” vesznek részt a következő programokban:

  • Robottechnika - Vár a virtuális valóság: programok a robotokkal
  • CNC forgácsolás - Programozd és gyártsd le saját sakkfigurádat
  • Mechatronika - Csodák a sűrített levegő ipari világában
  • Járműtechnika - Ismerd meg a motor-és a diagnosztika világát
  • Karosszériatechnika - Építs kocsit saját magadnak saját kézzel

Jelentkezni az Audi Hungaria Zrt. kijelölt felületén lehet: jelenleg a jelentkezés szünetel!