Az Audi Hungaria a társadalomban

Az Audi Hungaria 1993 óta fontos tényezője a magyar gazdaság és Győr város fejlődésének - a vállalat a város életének szerves részét alkotja. Az Audi Hungaria számára természetes az a szerepvállalás, mely a kulturális és sportesemények támogatásával a város polgárainak életminőségét javítja. Az Audi Hungaria 1997 óta kiemelt támogatója a Győri Balett társulatának, 2002-től pedig az együttes főtámogatója.  2015 márciusában az Audi Hungaria  három évre szóló szponzori szerződést írt alá  a Győri Filharmonikus Zenekarral, amellyel a vállalat tovább erősíti a régió kultúrája iránti elkötelezettségét. Emellett a motor- és járműgyártó különböző kulturális rendezvények megvalósítását is segíti, így például a Pannonhalmi Jazz-Teraszt, valamint főtámogatója az évente megrendezésre kerülő Győri Nyárzáró Koncertnek.

Az Audi Hungaria fontos szereplője Győr sportéletének. A vállalat a társadalmi felelősségvállalás jegyében szívesen támogatja azokat a prémium színvonalú győri sporteseményeket, melyek nagy érdeklődésre tartanak számot a város és a régió lakosságának körében. Az Audi Hungaria 2006 óta a Győri ETO kézilabdaklub női csapatának névadó főszponzora.

2014 novemberében nyitotta meg kapuit az Audi Aréna Győr, amely 5 500 néző befogadására alkalmas és számos sporteseménynek, valamint kulturális rendezvénynek ad otthont. Az Audi Aréna Győr nagyszerű példája Győr város és az Audi Hungaria együttműködésének. A vállalat az Audi Aréna Győr névadó partnere.

A művészet, kultúra és sport támogatásán túlmenően az Audi Hungaria segíti a magyarországi közép- és felsőoktatást is. A duális szakképzés keretein belül a vállalat évek óta sikeres együttműködést folytat a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiummal, a Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központtal és a Kossuth Lajos Ipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégiummal.

A duális szakképzés keretében jelenleg 250 szakmunkástanulót képeznek 13 különböző elektronikai és fémipari szakmában az Audi Hungariánál. 2001 óta 1 700 fiatal szerezte meg szakmáját a vállalat elismert duális szakképzési rendszerében.

Az Audi Hungaria 2010-ben alapította az Audi Hungaria Iskolát a magyar és német munkatársak gyermekeinek alap-és középfokú oktatásának biztosítására. Az intézmény folyamatosan bővül egészen a 12. osztályig. A diákok tanulmányaik befejezésekor a német és a magyar állam által is elismert bizonyítványt szereznek. A 2015/2016-os tanévet  több mint 450 – 1-től 10. évfolyamos -  tanuló kezdte meg.

2013-ban az Audi Hungaria Iskola egyike lett a világszerte megtalálható több mint 140, Németország által elismert külföldi iskolának, mely lehetőséget biztosít arra, hogy a magyar és német gyerekek 2014 szeptembere óta magyar-német oktatási koncepció alapján tanuljanak együtt. Ennek infrastrukturális keretét egy, az EU által támogatott bővítési projekt biztosítja, amelynek első fázisa 2015 nyarán sikeresen zárult. A diákok a 2015/16-os tanévet így az új, határidőre átadott iskolaépületben kezdhették meg. A beruházás eredményeként 2017 tavaszáig egy új, modern iskolaközpont épül fel, ahol  650 diák tanulhat a jövőben 21. századi körülmények között.

Az Audi Hungaria Iskolához tartozó óvoda 2012-ben kezdte meg működését az iskola területén, ahol a magyar és a német gyerekek óvodai nevelése két vegyes csoportban zajlik.

A felsőoktatási kooperációk területén az Audi Hungaria és a győri Széchenyi István Egyetem az együttműködés egyedülálló formáját valósítja meg. 2015. január 1-jén alapította a vállalat a győri egyetemmel karöltve az Audi Hungaria Járműmérnöki Kart. A karhoz hat tanszék tartozik: a Belsőégésű Motorok Tanszék, a Járműgyártási Tanszék, a Járműfejlesztési Tanszék, az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék, a Környezetmérnöki Tanszék valamint a Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék. A 2014-ben megalapított Vezetéstudományi és Szervezeti kommunikációs Tanszék egy újabb mérföldkő volt a vállalat életében.

Az Audi Hungaria szakembereinek részvétele az oktatás területén tovább erősíti a vállalat szakmai szerepvállalását a Széchenyi István Egyetemen: elősegíti a német és angol nyelvű mérnökképzés fejlesztését, a tudományos kutatómunkát és az Audi Hungaria szakember-utánpótlásának biztosítását. A több éves múltra visszatekintő, sokrétű együttműködés keretében az egyetemen rendszeresen szerveznek műszaki témában magyar illetve német nyelvű előadásokat.

A társadalmi felelősségvállalás keretében 2015-ben megrendezésre került a második Audi Hungaria Önkéntes Nap, amely messze felülmúlta a tavalyi év sikerét. Több mint 600 munkatárs dolgozott önkéntesen 36 projekten Győrben és környékén: először vállaltak a munkatársak Győrtől távolabbi településeken, többek között Komáromban és Pápán is önkéntes munkát.

A világ legnagyobb motorgyáraként, teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárként az Audi Hungaria fontosnak tartja a közlekedésbiztonság javítását. E célból a vállalat támogatja a győri óvodákban a KRESZ-oktatást. Az Audi Hungaria ezenkívül több járművet bocsátott a rendőrség rendelkezésére. 2015 áprilisában a vállalat egy újabb szolgálati autóval -  egy nagy teljesítményű 2.0 TFSI motorral felszerelt Audi TTS Coupé-val -  támogatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot. A 2005-ben és 2008-ban átadott Audi TT, valamint a 2013 decemberében átadott A3 Limousine után a TTS Coupé immár a negyedik autó, amelyet az Audi Hungaria a megyei főkapitányság rendelkezésére bocsátott.

Az Audi Hungaria mindezek mellett 2012-től a MOBILIS partnere. A MOBILIS Interaktív Kiállítási Központban a mobilitással kapcsolatos interaktív kiállítási eszközök találhatók, többek között járműirányítás és vezérlés, energia és meghajtás, valamint tervezés és gyártás témakörökben. A látogatók állandó és időszakos kiállításokon gyűjthetnek tapasztalatot a mozgás és járműgyártás világából, valamint számos tudományos rendezvényen vehetnek részt.

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001