Az Audi Hungaria a társadalomban

Az Audi Hungaria 1993 óta fontos tényezője a magyar gazdaság és Győr város fejlődésének - a vállalat a város életének szerves részét alkotja. Az Audi Hungaria számára természetes az a szerepvállalás, mely a kulturális és sportesemények támogatásával a város polgárainak életminőségét javítja.

Az Audi Hungaria 1997 óta kiemelt támogatója a Győri Balett társulatának, 2002-től pedig az együttes főtámogatója.  2015 márciusában az Audi Hungaria  három évre szóló szponzori szerződést írt alá  a Győri Filharmonikus Zenekarral, amellyel a vállalat tovább erősíti a régió kultúrája iránti elkötelezettségét. Emellett a motor- és járműgyártó különböző kulturális rendezvények megvalósítását is segíti, így például a Pannonhalmi Jazz-Teraszt, valamint főtámogatója az évente megrendezésre kerülő Győri Nyárzáró Koncertnek.

Az Audi Hungaria fontos szereplője Győr sportéletének. A vállalat a társadalmi felelősségvállalás jegyében szívesen támogatja azokat a prémium színvonalú győri sporteseményeket, melyek nagy érdeklődésre tartanak számot a város és a régió lakosságának körében. Az Audi Hungaria 2006 óta a Győri ETO kézilabdaklub női csapatának névadó főszponzora.

2014 novemberében nyitotta meg kapuit az Audi Aréna Győr, amely 5 500 néző befogadására alkalmas és számos sporteseménynek, valamint kulturális rendezvénynek ad otthont. Az Audi Aréna Győr nagyszerű példája Győr város és az Audi Hungaria együttműködésének. A vállalat az Audi Aréna Győr névadó partnere.

A művészet, kultúra és sport támogatásán túlmenően az Audi Hungaria segíti a magyarországi közép- és felsőoktatást is. A duális szakképzés keretein belül a vállalat évek óta sikeres együttműködést folytat a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiummal, a Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központtal és a Kossuth Lajos Ipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégiummal. A duális szakképzésben jelenleg 250 szakmunkástanulót képeznek 15 különböző járműipari, elektronikai és fémipari szakmában az Audi Hungariánál. 2001 óta 2 000 fiatal szerezte meg szakmáját a vállalat elismert duális szakképzési rendszerében. 2017 szeptemberétől idegen nyelvű ipari- és kereskedelmi ügyintéző szakmával bővült a duális rendszer az Audi Hungariánál.

Az Audi Hungaria kezdeményezésére 2010-ben indult el az oktatás az Audi Hungaria Iskolában. Az intézmény ma Audi Hungaria Általános Művelődési Központként a magyar és német munkatársak gyermekeinek, részben, vagy egészben német nyelvű alap- és középfokú oktatását és biztosítja egészen az érettségi vizsgáig. A diákok tanulmányaik befejezésekor a német és a magyar állam által is elismert bizonyítványt szerezhetnek. Széles körű át- és újjáépítési munkálatok után 2016-ra egy új, modern iskolaközpont épült fel, ahol 650 diák tanulhat. Jelenleg, a 2018/2019-es tanévben több mint 560 gyermek tanul az intézményben. Az Audi Hungaria ÁMK-hoz tartozó óvoda 2012-ben kezdte meg működését, ahol a bővítés után mára közel 100 magyar és német kisgyerek óvodai nevelése kezdődött meg, négy vegyes korosztályú csoportban egy magyar és egy német nyelvű óvodapedagógussal. 2018 nyarán lezárult az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ bővítésének utolsó üteme, így a 2018/19-es évtől egy 1 500 négyzetméteres modern óvodaépületben várják a gyerekeket.  A kibővült óvodaépület átadásával az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ négyéves bővítési projektje zárult le.

A felsőoktatási kooperációk területén az Audi Hungaria és a győri Széchenyi István Egyetem az együttműködés egyedülálló formáját valósítja meg. 2015. január 1-jén alapította a vállalat a győri egyetemmel karöltve az Audi Hungaria Járműmérnöki Kart. A karhoz hat tanszék tartozik: a Belsőégésű Motorok Tanszék, a Járműgyártási Tanszék, a Járműfejlesztési Tanszék, az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék, a Környezetmérnöki Tanszék valamint a Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék. A 2014-ben megalapított Vezetéstudományi és Szervezeti kommunikációs Tanszék egy újabb mérföldkő volt a vállalat életében.

Az Audi Hungaria szakembereinek részvétele az oktatás területén tovább erősíti a vállalat szakmai szerepvállalását a Széchenyi István Egyetemen: elősegíti a német és angol nyelvű mérnökképzés fejlesztését, a tudományos kutatómunkát és az Audi Hungaria szakember-utánpótlásának biztosítását. A több éves múltra visszatekintő, sokrétű együttműködés keretében az egyetemen rendszeresen szerveznek műszaki témában magyar illetve német nyelvű előadásokat.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében rendezte meg a vállalat 2018-ban az ötödik Audi Hungaria Önkéntes Napot, amely továbbra is nagy népszerűségnek örvend a munkatársak körében. Több mint 400 munkatárs dolgozott önkéntesen, 27 projekten Győrben és környékén.

A világ legnagyobb motorgyáraként, teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárként az Audi Hungaria fontosnak tartja a közlekedésbiztonság javítását. E célból a vállalat támogatja a győri óvodákban a KRESZ-oktatást. Az Audi Hungaria ezenkívül több járművet bocsátott a rendőrség rendelkezésére. 2015 áprilisában a vállalat egy újabb szolgálati autóval -  egy nagy teljesítményű 2.0 TFSI motorral felszerelt Audi TTS Coupé-val -  támogatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot. A 2005-ben és 2008-ban átadott Audi TT, valamint a 2013 decemberében átadott A3 Limousine után a TTS Coupé immár a negyedik autó, amelyet az Audi Hungaria a megyei főkapitányság rendelkezésére bocsátott.

Az Audi Hungaria mindezek mellett 2012-től a MOBILIS partnere. A MOBILIS Interaktív Kiállítási Központban a mobilitással kapcsolatos interaktív kiállítási eszközök találhatók, többek között járműirányítás és vezérlés, energia és meghajtás, valamint tervezés és gyártás témakörökben. A látogatók állandó és időszakos kiállításokon gyűjthetnek tapasztalatot a mozgás és járműgyártás világából, valamint számos tudományos rendezvényen vehetnek részt.

Az Audi Hungaria a vállalatalapítás óta elkötelezett a régió egészségügyi ellátásának fejlesztése mellett. Ennek szellemében már számos adománnyal segítette a Petz Aladár Megyei Oktatókórház működését, valamint a Győri Háziorvosi Ügyelet számára is biztosít egy Audi A3 Limousine szolgálati autót.

2017-ben az Az AUDI HUNGARIA Zrt. egy Audi A4 Avant típusú gépjárművet bocsátott a Győri Mentőszolgálat rendelkezésére, melyet vészhelyzetek, vagy sürgősségi esetek ellátására használ a mentőszolgálat.

Az Audi Hungaria adománya a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Általános- és Mellkassebészeti Osztályának az invazív sebészeti eljárásokhoz szükséges orvosi műszerpark-fejlesztését és bővítését tette lehetővé. A kórház többek között laparoszkópos műtétekhez szükséges műszereket és speciális lézerkészüléket szerzett be, melyek a modern sebészeti eljárásoknál korszerű és nélkülözhetetlen eszközök, így a vállalat jelentősen hozzájárult az ellátás színvonalának emeléséhez.

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001