Biodiverzitás
Napelempark

Audi Hungaria a környezetért

Mission Zero

A világ különböző pontjain megtalálható Audi gyártótelephelyeken – Ingolstadtban, Brüsszelben, a mexikói San José Chiapa városában és Győrben – nem csupán a négy karika közös, hanem elköteleződésünk a környezetvédelem mellett is.  Mission Zero programunk olyan intézkedéseket és további törekvéseket foglal magában, melyek a gyártás és a logisztika területén a vállalat ökológiai lábnyomának csökkentését szolgálják. Ennek középpontjában olyan kiemelt fontosságú területek állnak, mint a CO2-kibocsátás és a vízhasználat csökkentése, az erőforrás-hatékonyság, valamint a biodiverzitás.

Büszkék vagyunk rá, hogy 2020. január 1-jétől a brüsszeli telephely után az Audi Hungaria is elérte a teljes karbonsemlegességet.

Kíváncsi rá, hogyan tud a világ legnagyobb motorgyára, amely évente közel kétmillió motort és 160.000 autót gyárt, karbonsemlegesen működni?

Szeretné tudni, hogy miként használjuk energiaforrásainkat Földünk kizsákmányolása nélkül?

Képzeljen el egy kisvárosnyi területet, ahol a prémium minőség és az innovatív technológia minden rezdülését áthatja a fenntarthatóság.

Gondolta volna, hogy a világ legnagyobb motorgyára nem csupán 12.000 ember munkahelye, hanem virágos mezői, tavai, fái méhcsaládok, kacsák, békák, nyulak, halak, lepke- és rovarfajok otthona is?

Gondolta volna, hogy nem csupán mi, hanem a két logisztikai csarnokunk tetején elhelyezett 36.400 db napelem is örömmel várja, hogy kisüssön a nap?

Szeretnénk megmutatni, hogy innovatív megoldásokkal, erőforrásaink előretekintő felhasználásával hogyan járulunk hozzá a fenntartható mobilitáshoz.

Lépjen be velünk a karbonsemlegesség világába, ahol az út egy tisztább, zöldebb jövőbe vezet!


Termékeinkkel a fenntarthatóság útján

Az elektromobilitás korszaka vállalatunkhoz is megérkezett. Ennek szellemében gyártjuk elektromos meghajtásainkat, megalapozva egy tisztább, zöldebb jövőt.
A vállalatunknál dolgozó szakemberek tudásának és elkötelezett munkájának köszönhetően Plug-in hibrid autóink immár egy fenntarthatóbb jövő zászlóshajóiként gördülnek le gyártószalagjainkról.
Termékeinkkel a fenntarthatóság útján
Gyártástechnológia és logisztika

Gyártástechnológia és logisztika

Jövőbemutató körforgásban gondolkodunk.

Az Audi a DB Cargoval közösen CO2-semlegesen - zöld vonatokkal - szállít alkatrészeket, motorokat és autókat az ingolstadti, brüsszeli és győri gyárak között, valamint 2021-ben elindult az Aluminium Closed Loop elnevezésű projekt, amelynek keretein belül megvalósult az aluminium körforgása, amely lehetővé teszi a fenntartható előállítást.

Energiafelhasználás

Cél a karbonsemlegesség!

2020 óta két logisztikai központunk tetején, 22 futballpályányi területen 36.372 napelem fürdik a napfényben. Vállalatunk így az E.On közreműködésével Európa legnagyobb, tetőn kialakított napelemparkját tudhatja magáénak, mely a büszkeségen kívül 4900 tonna CO2 megtakarításával járul hozzá a teljes karbonsemlegességhez.
Energiafelhasználás
Környezetvédelem

Környezetvédelem

Egy bolygónk van, vigyázzunk rá!

Az élővilág sokfélesége érték számunkra. Telephelyünkön a növény- és állatvilág számos képviselője él. A gyártócsarnokainkat összekötő utakat néha kacsák keresztezik, parkosított zöldfelületeinken, virágos fáinkon méhek zsongása jelzi, itt igazán otthon érzik magukat. Saját fenntartású méhészetünkben hat méhcsalád tagjai szorgoskodnak, és termelik a mézet.


Audi Hungaria: csomagolj okosan!
Audi Hungaria: csomagolj okosan! - 2021. 10. 05.
Győr, 2021.10.05. – A prémium minőségű termékek környezetbarát technológiákkal történő fejlesztése és gyártása mellett az Audi Hungariánál a logisztikai folyamatokban is központi szerepet játszik a fenntarthatóság. A vállalat 2020 óta karbonsemlegesen végzi tevékenységét, emellett számos intézkedéssel tovább csökkenti ökológiai lábnyomát, mint például az alkatrészekhez kapcsolódó csomagolóanyag-felhasználás folyamatos optimalizálásával.
Audi Hungaria: „Föld hete” a fenntarthatóság jegyében
Audi Hungaria: „Föld hete” a fenntarthatóság jegyében - 2021. 09. 16.
Győr, 2021. szeptember 16. – Az Audi Hungaria nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, amelyet nem csak környezetbarát technológiák alkalmazásával és fenntarthatósági projektek megvalósításával kíván elérni, hanem munkatársai körében is folyamatosan népszerűsíti ezt a szemléletmódot. Ennek újabb lépcsője a vállalatnál ma kezdődő „Föld hete” programsorozat, amelynek keretében számos fenntarthatóság témájú programmal és előadással kívánják bevonni a munkatársakat az Audi Hungaria stratégiájában rögzített „Ökológiai és társadalmai felelősségvállalás” cselekvési terület megvalósításába.
Okoskaptárral az élővilág sokszínűségéért
Okoskaptárral az élővilág sokszínűségéért - 2021. 05. 20.
Győr, 2021. május 20. – Az Audi Hungaria elkötelezett egy élhetőbb, zöldebb jövőért, következetesen halad tovább a fenntarthatóság útján és stratégiai céljának tekinti az élővilág sokszínűségének megőrzését. Ennek jegyében a 2020 óta karbonsemlegesen működő vállalat csatlakozott az Audi Alapítvány a Környezetért (Audi Environmental Foundation) által támogatott „we4bee” kezdeményezéshez, amelynek keretében egy csúcstechnológiás érzékelőkkel ellátott okoskaptárral bővítette a gyárterületen működő saját méhészetét.
Szolgáltatók, akik környezettudatosságban is partnerek
Szolgáltatók, akik környezettudatosságban is partnerek - 2021. 04. 26.
Győr, 2021. április 26. – Az Audi Hungaria tavaly óta klímasemlegesen végzi tevékenységét. A vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségében szolgáltatópartnerei is szerepet vállalnak. Ennek kitűnő példája, hogy a vállalat partnerei egyre több elektromos autót használnák a gyárterületen történő munkavégzésük során. Az Audi Hungaria egyik legnagyobb szolgáltatója, a Patent Csoport is megkezdte autóflottájának környezettudatos átalakítását az AUDI HUNGARIA Zrt. gyártótelephelyén. A vagyonvédelmi szolgáltató is elkötelezett a környezet védelmében, ezért üzemvédelmi feladatainak ellátására, az eddig használt hagyományos meghajtású security gépkocsik közül négy darabot új, elektromos Volkswagen Up!-okra cserél le. A Patent Csoport ezzel megteszi az első lépést a szolgáltatásához szükséges gépjárműpark környezettudatos megújítására.

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001