keresés

Az Audi Hungaria felkészül az e-motorgyártásra

2017. 11. 16.

• Új kompetenciaterület a motorgyártásban
• Elsőként alkalmazzák a moduláris gyártást a sorozatgyártásban
• Achim Heinfling, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke: „Készen állunk vállalatunk történetének következő fejezetére“

Győr, 2017. november 16. – Az Audi Hungaria felkészül a vállalat történetének legújabb korszakára: 2018-ban elindul az e-motorok sorozatgyártása Győrben. Az első gyártóberendezéseket már integrálták a gyártási folyamatba. Az elektromotorok jövőbeni sorozatgyártását három új vizsgálópad is támogatja a motorfejlesztésen.  

„Az Audinak 2020-ra már három elektromos autója jelenik meg az utakon. Büszkék vagyunk, hogy e-motorjainkkal nagy mértékben hozzájárulhatunk ezen modellek gyártásához”, mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke. „Az e-motorok gyártásával egy teljesen új kompetenciaterületet építünk fel, amellyel hosszú távon biztosítjuk vállalatunk versenyképességét.“ Az Audi Hungaria jelenleg benzin- és dízelmotorokat gyárt a Volkswagen Konszern több mint 30 telephelye számára, valamint az Audi szinte teljes motorpalettája Győrben készül.

Az Audi Hungariánál az első e-motorok egy 8 500 négyzetméteres csarnokban készülnek, ahova a hetekben telepítik az első gyártóberendezéseket, robotokat, valamint a csavarozó- és mérőállomásokat. Itt elsőként alkalmaznak egy teljesen új gyártási koncepciót, a moduláris gyártást. Az erőforrásokat gyártószigeteken, moduláris elv mentén készítik, amely kiváltja a gyártószalagot. Annak ellenére, hogy a gyártási sorrend előre meghatározott, a moduláris gyártás több útvonalat és nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé. Ennek köszönhetően a magasabb gyártási volumen, valamint az új variánsok bevezetése gyorsabban megvalósítható anélkül, hogy az aktuális gyártási folyamatot hátrányosan érintené. Az alkatrészeket vezető nélküli szállítási rendszerek mozgatják az állomások között, amelyek lézerscannerek segítségével tájékozódnak a csarnokban, újfajta algoritmusok alkalmazásával. 

Az Audi Hungaria munkatársai számos képzésen vettek részt, melyek során lépésről lépésre építették fel kompetenciáikat. Az E-kompetenciaközpontban megismerkedtek az e-motorok technológiájával és az e-motorgyártás gyakorlati szakértőivé váltak.

Az e-motorok prémium minőségének hosszú távú biztosítása érdekében az Audi Hungaria a sorozatgyártás előkészítése mellett, kifejezetten az e-motorok számára három új vizsgálópadot helyezett üzembe a műszaki fejlesztés területén. A hatékony és fenntartható vizsgálóberendezések az e-motorok tesztelését és tartós terhelését teszik lehetővé.

A vizsgálóberendezések fontos elemei a környezeti tesztekre szolgáló  nagyteljesítményű klímakamrák, amelyek öregedési- és anyagvizsgálatokat tesznek lehetővé különböző klimatikus és mechanikai körülmények között. A hőmérsékleti tartomány -40 Celsius-foktól +160 Celsius-fokig terjed, a relatív páratartalom egészen 98 százalékig változtatható.

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap