24/07/26

Audi Hungaria: alumínium körbe-körbe

Győr, 2024. július 26. – Az Audi Hungaria Aluminium Closed Loop projektje 2021-ben indult el: a győri vállalat ekkor kapcsolta zárt körforgásba a gyártás során felhasznált alumíniumot. A zárt körforgás részeként a gyártás során keletkező alumíniumhulladék visszakerül a beszállítóhoz, aki abból eredeti minőségben új alumíniumtekercseket állít elő, majd alapanyagként visszajuttatja azokat az Audi Hungariához – a körforgás így folytatódik és biztosítja a fenntartható termelést. Mivel az alumínium gyártása elsődleges nyersanyagból rendkívül energiaigényes folyamat, az alapanyag beszállítója a visszajuttatott magas minőségű alumínium hulladék felhasználásának köszönhetően hozzávetőleg 95% energiamegtakarítást érhet el.

Az Audi Hungaria az Aluminium Closed Loop program keretében folyamatosan növelte az újrahasznosított alumínium mennyiségét. A vállalat már a teljes érintett alumínium lemez hulladékot zárt körforgásban hasznosítja, amelynek mennyisége az elmúlt évben meghaladta a 6 000 tonnát, évente közel 45 000 tonna szén-dioxid megtakarítást eredményezve. Ez a szén-dioxid mennyiség több mint 300 millió kilométer autózással egyenértékű kibocsátásnak felel meg, amely körülbelül akkora távolság, mintha 400 alkalommal oda- és visszautaznánk a Hold és a Föld között.

a

 

Az Audi Hungariánál az alumíniumhulladék újrahasznosítása mellett a többi maradékanyag hasznosítása is magas színvonalon történik, így összességében a vállalatnál keletkezett hulladék több mint 99 százaléka hasznosításra kerül.  

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html