23/11/08

Megnyitotta kapuit a győri Tudományos és Innovációs Park – Partnerségi megállapodást írt alá az Audi Hungaria és a Széchenyi István Egyetem

Győr, 2023. november 8. – Újabb jövőbemutató együttműködés a négy karika jegyében: a tegnapi napon Dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, Prof. Dr. Friedler Ferenc, a Széchenyi István Egyetem rektora, tudományos elnökhelyettese, Prof. Dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke és Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke és Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért és járműhajtásokért felelős igazgatósági tagja a győri Tudományos és Innovációs Park megnyitójának keretében stratégiai, együttműködési megállapodás írtak alá. A megállapodás értelmében a felek elkötelezettek a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria közötti intenzív együttműködés folytatása és továbbfejlesztése mellett. 

„Vállalatunk fennállásának harminc éves jubileuma mellett idén tudományos együttműködéseink egy újabb mérföldkövét is ünnepelhetjük. Az Audi Hungaria elmúlt 30 évének sikere szaktudásunk, innovatív gondolkodásmódunk és partnereinkkel való összekapcsolódásunk eredménye. Az autóipar transzformációjához elengedhetetlen a tudomány és az ipar szereplői között megvalósuló tudástranszfer, ezért is nagy öröm számunkra, hogy a győri Tudományos és Innovációs Parkkal egy olyan ökoszisztéma jön létre, mely ösztönzi az innovációt, a kutatást, és hozzájárul a jövő generáció magasszintű, gyakorlatorientált képzéséhez“, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

„A Széchenyi István Egyetemmel fennálló hosszú éves sikeres együttműködésünket a Tudományos és Innovációs Park megnyitásával ma új szintre emeltük. Az oktatási szerepvállalásunk és az egyetemmel közös projektek mellett olyan kutatási projekteket indítunk az egyetemmel karöltve, amelyek keretében a fiatal tehetségeket bevonva, közösen dolgozunk a jövő mobilitási megoldásain és kiemelt fókusztémákon, mint például az ESG vagy az IT. A Tudományos és Innovációs Park megteremti azt az alkotó közeget, amelyben a hallgatókban rejlő tudás és tehetség kibontakozhat. Célunk, hogy továbbra is segítsük a fiatalokat szakmai karrierjük elindításában, valamint hogy a munkaerőpiacra lépve megfelelő kompetenciákkal rendelkezzenek“, mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

a

A Széchenyi István Egyetem az új Tudományos és Innovációs Parkkal egy nyitott, innovatív és kreatív platformot teremt a gazdasági szereplők, az egyetem és kutatóintézetek számára. Az itt létrejövő együttműködések hozzájárulnak a térség fejlődéséhez és a régió versenyképességének erősítéséhez. Az újonnan átadott épületben az Audi Hungaria fejlesztőmérnökei is helyet kaptak, akik az egyetemmel közös kutatási projekten fognak dolgozni. A vállalat célja az új technológiákhoz és stratégiai területekhez kötődő  kompetenciák felépítése, az autóiparban hasznosítható kutatás-fejlesztési kezdeményezések ösztönzése és további innovációs témák definiálása. A projektek során hallgatók, fiatal mérnökök, oktatók, kutatók és az Audi Hungaria szakemberei működnek együtt.

A négykarikás vállalat és a győri egyetem hosszú közös múltra tekint vissza. Az Audi Hungaria 1993-as alapítása után mindössze egy évvel, 1994-ben már oktattak Audis szakemberek vendégelőadóként az egyetemen, míg ma négy egyetemi tanszéket vezetnek az Audi Hungaria szakemberei és több mint 150 Audi Hungariás szakértő vesz részt az egyetem oktatási tevékenységében. 2015-ben egy Magyarországon egyedülálló intézményesített együttműködés eredményeként alakult meg a nyolc tanszékből álló Audi Hungaria Járműmérnöki Kar. Évente több száz Széchenyi Egyetemen tanuló gyakornok kezdi meg szakmai karrierjét a négykarikás vállalatnál, míg az Audi Hungaria mérnökként dolgozó munkatársainak több mint 50%-a Széchenyi István Egyetemen végezte tanulmányait. A vállalat és az egyetem országosan is egyedülálló módon vezette be a duális képzést a mérnökképzésben, valamint számos kutatási projektet valósít meg, első sorban a műszaki fejlesztés területén.

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html