Motorgyártás

Győri szívvel

Ami hajt, mozgat, erőt ad. Ami elindította az emberiséget a robbanásszerű fejlődés útján. A motor.

Büszkék vagyunk rá, hogy a VW konszern összes autómárkájának megannyi modelljében győri szív dobog.

Győr városának járműipari tradícióira alapozva, valamint kihasználva az ún. Aranyháromszög (Bécs – Budapest – Pozsony) gazdaságföldrajzi előnyeit, 1994-ben megkezdődött az Audi Hungariánál a motorgyártás. Napjainkra a vállalat a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol ma már egyéb tevékenységek mellett mintegy 6 000 munkatárs több mint 8 800 motort gyárt naponta a Volkswagen Konszern 31 járműgyártó telephelye számára.

Munkatársaink ez idáig összesen több mint 40 millió erőforrást gyártottak Győrben, melyek között a legnagyobb számban három- és négyhengeres benzin- és dízelmotorok szerepelnek, de egyaránt megtalálunk öt-, hat-nyolc- és tízhengeres benzinmotorokat, valamint hathengeres dízelmotorokat is.

A zöldebb jövő megteremtésének vágya és az autóiparban tapasztalt folyamatos innovációk vállalatunkat portfólióbővítésre predesztinálták, így 2018-ban elindult az elektromotorok sorozatgyártása is. Az Audi márka első tisztán elektromos modellje, az Audi e-tron számára ezidáig már több mint 100.000 e-motor készült, 2021-ben pedig a 250.000. elektromos hajtás is legördült gyártósorunkról.

Az elektromos meghajtások mellett a vállalat konzekvensen dolgozik a belső égésű motorok továbbfejlesztésén. Ennek bizonyítéka, hogy a motorgyártás termékpalettája az elmúlt évben a háromhengeres Otto-motorokkal, valamint egy új fejlesztésű, mild-hibrid technológiájú négyhengeres dízelmotorral bővült.

Elhivatott és a legmagasabb minőségű fejlesztőmunkánk elismeréseként a 2018-ban gyártott 2,5 literes TFSI erőforrásunk kategóriájában elnyerte az „Év Nemzetközi Motorja” címet.

Érdekesség, hogy vállalatunk a tengerentúli vevői igények kiszolgálására CKD (Completely Knocked Down, azaz alkatrészekre szétszerelt) motorokat is gyárt.

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001