FőoldalA vállalatProfilMűszaki fejlesztés

Műszaki fejlesztés

2001 júniusában adták át a győri Motorfejlesztő Központot. A Járműhajtás fejlesztés a sorozatgyártást támogató fejlesztési tevékenységgel segíti a termelést.

Jelenleg 230 mérnök és munkatárs dolgozik különböző fejlesztési projekteken, mint például a súrlódásoptimalizálás, motorakusztikai vizsgálatok  és a motorvariánsok fejlesztése. A győri Járműhajtás fejlesztés területén jelenleg 20 motorvizsgáló berendezés működik: 16 nagy teljesítményű funkciós vizsgálatra alkalmas fékpad, két súrlódásmérésre alkalmas fékpad, egy dőlésszög változatok tesztelésére alkalmas berendezés, valamint egy motorjárató kabin klimatikus viszonyok vizsgálatára. Ezen kívül egy, a legmodernebb technológiával felszerelt műhely egészíti ki a Motorfejlesztő Központ felszereltségét. A 2015-ben átadott  új épületben hat funkciós vizsgálatra alkalmas fékpad kapott helyet. Az új járatópadokon az Audi Hungaria szakemberei a teljes motorválasztékot –  háromtól a tizenkét hengeresig – tudják tesztelni. A bővítés második szakaszában, 2017-ben további hat vizsgáló berendezést telepítenek.

Az AUDI HUNGARIA Zrt. 2011 végén a járműfejlesztésre is kiterjesztette fejlesztő tevékenységét, ahol jelenleg több mint 80 mérnök és munkatárs tevékenykedik.

A fókuszban a gyártás-közeli járműfejlesztés áll: egyrészt az új modellek gyártás-felfutásának támogatása, másrészt a vevői felhasználást szimuláló aggregát- és járműtesztek, valamint numerikus jármű szimulációk és különféle speciális elemzések elvégzése.

A különböző motor- és járműalkatrészek szilárdságtani vizsgálatára két új vizsgálóberendezést helyeztek üzembe. A járműfejlesztés vizsgálólaborjában az Audi Hungaria szakértői valamennyi Audi modell akusztikai-, szilárdságtani- és menettulajdonságait tudják vizsgálni. 2017-ben újabb vizsgálópadokat helyeznek üzembe.

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001


Támogatások