Biodiverzitás
Napelempark

Szolgáltatók, akik környezettudatosságban is partnerek

2021. 04. 26.

Győr, 2021. április 26. – Az Audi Hungaria tavaly óta klímasemlegesen végzi tevékenységét. A vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségében szolgáltatópartnerei is szerepet vállalnak. Ennek kitűnő példája, hogy a vállalat partnerei egyre több elektromos autót használnák a gyárterületen történő munkavégzésük során. Az Audi Hungaria egyik legnagyobb szolgáltatója, a Patent Csoport is megkezdte autóflottájának környezettudatos átalakítását az AUDI HUNGARIA Zrt. gyártótelephelyén. A vagyonvédelmi szolgáltató is elkötelezett a környezet védelmében, ezért üzemvédelmi feladatainak ellátására, az eddig használt hagyományos meghajtású security gépkocsik közül négy darabot új, elektromos Volkswagen Up!-okra cserél le. A Patent Csoport ezzel megteszi az első lépést a szolgáltatásához szükséges gépjárműpark környezettudatos megújítására.

Az Audi Hungaria egy további kiemelt szolgáltatópartnere, a Leadec Kft. a vállalat energiaellátásának biztosítása és létesítményeinek működtetése során is elektromos üzemű szervizautót használ a gyárterületen.

Az Audi Hungaria logisztikájában is egyre nagyobb teret nyer az elektromobilitás. Az Audi Hungaria Logisztikai Központja és járműszereldéje között ingajáratú tehergépkocsik végzik az alkatrészek és a göngyöleg szállítását. Ennek a flottának az egyik tagja 2020 októbere óta egy teljesen elektromos üzemű, Scania alapokra épült, magyar fejlesztésű tehergépkocsi. A projekt jelenleg még tesztfázisban van. A 40 tonna össztömegű szállítóeszközt a vállalat logisztikai szolgáltató partnere, az Imperial Logistics Kft. üzemelteti. A járműlogisztikai tervezés dolgozik azon, hogy megteremtse a lehetőségét további elektromos üzemű tehergépkocsik bevetésének a logisztikai központ és a járműszerelde közötti forgalomban.

Az Audi Hungaria számára alapvetés a fenntartható működés megvalósítása. Ennek szellemében jelentős eredményeket ért el az energiafelhasználás, a szén-dioxid-kibocsátás, a vízfelhasználás és a lerakásra kerülő hulladék mennyiségének mérséklése terén. A tavalyi évtől kezdve Audi Hungaria CO2-semlegessé vált. A vállalat energiaellátásának 75 százalékát már most megújuló, geotermikus energiából fedezi, valamint a vállalatnál keletkezett hulladék több mint 99 százalékát hasznosítják.

 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap