Biodiverzitás
Napelempark

Audi Hungaria: csomagolj okosan!

Audi Hungaria: csomagolj okosan!

2021. 10. 05.

Győr, 2021.10.05. – A prémium minőségű termékek környezetbarát technológiákkal történő fejlesztése és gyártása mellett az Audi Hungariánál a logisztikai folyamatokban is központi szerepet játszik a fenntarthatóság. A vállalat 2020 óta karbonsemlegesen végzi tevékenységét, emellett számos intézkedéssel tovább csökkenti ökológiai lábnyomát, mint például az alkatrészekhez kapcsolódó csomagolóanyag-felhasználás folyamatos optimalizálásával.

A világ legnagyobb motorgyárában az Audi Hungaria munkatársai közel 5 000 különböző alkatrészt 97 százalékban többutas, illetve speciális csomagolóanyagok felhasználásával szállítanak és tárolnak, lehetővé téve ezzel az egyes csomagolóanyagok és tárolók többszöri felhasználását. A vállalat a járműgyártás területén is nagy hangsúlyt fektet a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentésére. A bevezetett intézkedéseknek köszönhetően a járműgyártás területén a tavalyi évben közel 100 tonnával kevesebb hullámpapírlemezt és több mint 30 tonnával kevesebb polietilénfóliát használtak fel. Emellett a vállalat a Volkswagen Konszern különböző telephelyeinek gyártott karosszériaelemek, elektromos meghajtások, belsőégésű motorok és motoralkatrészek szállításához is optimált csomagolási eljárásokat alkalmaz, tovább csökkentve ezzel a környezet terhelését. A vállalat folyamatosan dolgozik a felhasznált csomagolóanyag mennyiségének további csökkentésén, a termékek előállításához és szállításához kötődő biztonsági intézkedések maradéktalan betartásával. A vállalat a csomagolóanyagok csökkentésének érdekében szorosan együttműködik a beszállítóival és az Audi Konszern többi telephelyével is. Az Audi Konszern világszintű termelési hálózatához tartozó gyártótelephelyek folyamatosan megosztják a csomagolóanyagok csökkentésére hozott intézkedéseiket egymással és vezetik be saját folyamataikba azokat. A vállalat zöld logisztikai tevékenységében fontos szerepet kapnak továbbá a Győr-Ingolstadt-Brüsszel között karbonsemlegesen közlekedő „zöld vonatok”, a gyárterületen belül a kész motorokat a járműgyárba szállító elektromos vontatók és a logisztikai központból a gyártócsarnokokba alkatrészeket szállító elektromos kamion is.

 

Az Audi Hungaria 2020 óta karbonsemlegesen folytatja tevékenységét. A vállalat az Audi Környezetvédelmi Programja, a „Mission:Zero” jegyében következetesen törekszik a fenntartható termelésre. Középpontban az Audi Hungaria számára fő kihívást jelentő dekarbonizáció, a víz-, valamint az erőforrások hatékony felhasználása és a biodiverzitás állnak. A célkitűzések eléréséhez nagymértékben hozzájárul az alumínium zárt körforgásba kapcsolása, amely során a vállalat jelentős erőforrásokat spórol és tovább csökkenti ökológiai lábnyomát.

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap