keresés

EMAS díj az Audi Hungariának

2009. 11. 20.

• A vállalat környezet iránti elkötelezettségének elismerése
• Első hely a magyarországi „nagyvállalat” kategóriában

Az Európai Bizottság tegnap Stockholmban az Audi Hungariának ítélte az EMAS díjat a magyarországi „nagyvállalat” kategóriában. Ezzel a díjjal már ötödik alkalommal ismerték el az Audi Hungaria környezet iránti elkötelezettségét. A díjat Pavel Misiga, az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságának elnöke adta át ünnepélyes keretek között a Stockholmi Nemzeti Múzeumban.

Az EU által 2005-ben alapított EMAS díjra a tagállamok vállalatai és szervezetei pályázhatnak. A díj odaítélésénél a zsűri döntésének alapjául a környezeti nyilatkozatban ismertetett környezeti teljesítmény mellett a benyújtott pályázat szolgál. Az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága minden évben öt különböző kategóriában osztja ki a díjat. Az Audi Hungaria 2005 óta minden évben nyújt be pályázatot az EMAS díjra, amelyet tegnap ötödik alkalommal nyert el a magyarországi „nagyvállalat” kategóriában.

„Nagyon örülünk a díjnak, hisz ez a környezetvédelem területén nyújtott teljesítményünk elismerése. A környezet megbecsülését a jövőben számos innovatív projekttel kívánjuk tovább hangsúlyozni“, mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria termelésért felelős ügyvezető igazgatója.


Az EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) menedzsment rendszert már 1999-ben bevezette az Audi Hungaria. Magyarországon az Audi Hungaria első EMAS által regisztrált vállalat, a HU-000001-es azonosítószámmal.
Az EMAS a környezettudatos cselekvés folyamatos fejlesztésének biztosít keretet az EU irányelvének értelmében (761/2001EK).
Az EMAS a törvényes előírásokat jóval meghaladó követelményeket támaszt a vállalatokkal szemben. Cél, a maximális jogbiztonság mellett a környezeti teljesítmény folyamatos emelése.

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap