Audi Hungaria: Tölgyfa ültetés a tudományért

Audi Hungaria: Tölgyfa ültetés a tudományért

2009. 11. 17.

• Társadalmi felelősségvállalás és környezetvédelmi szerepvállalás a középpontban
• Több mint 13.000 facsemete ültetése
• 10 millió forint értékű elkötelezettség

Győr – Audi Hungaria a környezettudatosság jegyében: A „széndioxid-megkötő tölgyerdő” nevű projekt keretében a Müncheni Műszaki Egyetemmel és a soproni Nyugat-magyarországi Egyetemmel együttműködve a vállalat több mint 13.000 facsemete ültetésével támogatja a kiemelkedő jelentőségű tudományos kutatást. Az első facsemetéket ma ültette el Győr város közelében az Audi Hungaria ügyvezetése, Győr város vezetésével, a hatóságok és az egyetemek képviselőivel együtt. A projekt egy négy hektár nagyságú területen valósul meg. A kutatási munka középpontjában a klímavédelem és a biológiai sokszínűség áll.

Az AUDI AG kezdeményezését folytatva az Audi Hungaria több mint 13.000 kocsánytalan tölgyet ültet Győr város közelében. Az új erdőterület, melynek gondozását a Kisalföldi Erdőgazdaság vállalta, 100 éven keresztül áll majd a kutatás szolgálatában. A terület felhasználásának költségei, a csemeték beszerzése és a tudományos koncepció kidolgozásának költségei meghaladták a 10 millió forintot.

„Nem csak termelési, hanem környezetvédelmi tevékenységünket is az innováció jegyében folytatjuk. Célunk az ’ember-környezet szimbiózis’ fenntarthatóságának elősegítése. Ez a projekt a környezet hosszú távú megbecsülésének kiváló példája” - mondta Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. termelésért felelős igazgatója.

A kocsánytalan tölgy a régióban honos fafajtaként kiválóan alkalmas erdősítési célra, kifejlett állapotában nagy mennyiségű széndioxid megkötésére képes, és kiváló környezetet nyújt a biológiailag sokszínű társulások létrejöttéhez.
A kocsánytalan tölgy csemetéket speciális módszerrel, meghatározott GPS-koordináták szerint koncentrikus körökben ültetik el, így lehetőség lesz az erdő klímareleváns széndioxid megkötési tulajdonságainak és ennek a biodiverzitásra (biológia sokszínűség) gyakorolt hatásának mérésére.

A Győr melletti erdősítés az AUDI AG által indított nemzetközi projekt egyik állomása, mely tudományos kutatásokat és környezetkímélő technológiák fejlesztését szolgálja.

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap