Audi Hungaria: Középpontban a szakképzés

2009. 11. 02.

• Külföldi gyakorlat a szakmunkás tanulóknak Ingolstadtban
• Tapasztalattal kiegészülő tudás
• A képzés beruházás a jövőbe

Győr/Ingolstadt - Az Audi Hungaria alapítása óta támogatja a fiatalok szakképzését. A 2001-ben indított moduláris szakképzés keretein belül évente már több mint 100 diák tanul különböző fémipari területeken az Audi Hungariánál. A legjobb tanulók az őszi szemeszter egy részét Németországban, az AUDI AG-nál tölthetik. A vállalat számára ez a képzési forma fontos beruházás a jövőbe.

Négy 20 éves fiatalember utazott ezen a héten Németországba, hogy az Audi Hungaria moduláris szakképzésének részeként az AUDI AG-nál töltsön gyakorlati képzési idejéből hat hetet.

„A vállalatunk szakképzési rendszerében részt vevő legtehetségesebb tanulók lehetőséget kapnak arra, hogy külföldi tapasztalatokat gyűjtsenek. A fiatalok németországi tartózkodásuk alatt a helyi diákokkal közösen vesznek részt elméleti és gyakorlati oktatásokon, ezzel is új tapasztalatot szerezve jövőbeni munkájukhoz“ - mondta Rozman Richárd, személyügyekért felelős igazgató.

A hathetes tréning az AUDI AG képző központjában és a vállalat különböző gyártási területein zajlik. A modern ingolstadti oktatóközpont lehetőséget nyújt tanulóinak a leginnovatívabb technológiák megismerésére. A gépész- és villamossági szakma fortélyainak elsajátítása mellett a program lehetőséget ad a nagyvállalat folyamatainak és mindennapi működésének megismerésére. A külföldi kiküldetés a fiatalok önállóságát valamint az interkulturális kompetenciákat egyaránt fejleszti.

A jelöltek kiválasztásának alapja a jó érdemjegyek és a német nyelvtudás mellett személyes elbeszélgetés volt. A gyakorlatra történő felkészülés fontos részeit képezte egy intenzív nyelvtanfolyam és egy interkulturális tréning. 2008-ban szintén négy tanuló vett részt ingolstadti gyakorlaton.

Az elméleti és a gyakorlati oktatás összekapcsolása az Audi Hungaria személyügyi- és képzési stratégiájának fontos eleme. Ebben a vállalat ideális partnere a győri Lukács Sándor Szakképzős Iskola. 2001 óta több mint 500 tanuló szerzett szakmát e képzési rendszer keretében. Ebben az évben az Audi Hungariánál képzettek közül 35-en helyezkedtek el a vállalatnál.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap