Záróvizsgát tettek a járműgyártó és szerszámkészítő tanulók az Audi Hungariánál

2008. 06. 10.

• 45 végzős a 2007/2008-as tanévben
• Sikeres képzési program

Duális szakképzési idejük zárásaként negyvenöt járműgyártó és szerszámkészítő tett tegnap záróvizsgát az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-nél. A vállalat oktatóközpontjában már a hetedik évfolyamot búcsúztatták. Átlagosan a végzősök 95%-a helyezkedik el közvetlenül iskolai évei után az Audi Hungariánál.

A győri Lukács Sándor Szakképző Iskolával együttműködve 2001 óta kínál az Audi Hungaria különböző szakmai képzéseket. A képzési program keretén belül a tanulók a győri gyárban töltik gyakorlati idejüket. Az elméleti tanagyagot a diákok az iskolában sajátítják el, a képzés gyakorlatorientált részét az Audi Hungaria biztosítja számukra. Ennek érdekében a vállalatnál speciális oktatóközpontot és számos, a gyártószegmensekbe integrált „tanulószigetet“ alakítottak ki.
Az elmúlt években a duális képzésben végzettek mintegy 95%-a az Audi Hungariánál helyezkedett el.

„Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. jövőorientált vállalatként saját kezdeményezésekkel is igyekszik a szakképzett munkaerő iránti igényét megfelelően kielégíteni. Ehhez nélkülözhetetlen az elméleti és a gyakorlati képzés összekapcsolása, aminek kiváló példája a Lukács Sándor Szakképző Iskola és az Audi Hungaria évek óta tartó együttműködése.”– mondta Rozman Richárd, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Tehetséges munkaerő-utánpótlást nem csak az oktatóközpontban tanuló diákok jelentenek, hanem az Audi Hungariánál gyakorlaton lévő főiskolások illetve egyetemisták is. A fiatalok már a kezdetektől fogva konkrét munkafolyamatokban és projektekben vehetnek részt. Jelenleg a gyakornokok több mint fele választja a győri vállalatot leendő munkahelyéül.

A győri Széchenyi István Egyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen alapított Audi Hungaria Intézetek berkein belül számos diák és doktorandusz dolgozik az Audi különböző területeinek speciális témáin.

 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap