keresés

Az Audi segít az „vörösiszap-katasztrófa“ áldozatainak

2010. 10. 28.

• A járműgyártó 500.000 euró értékben vállal részt a segítségnyújtásban
• Az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke, Rupert Stadler: „Szoros kapcsolat Magyarországgal és a győri régióval.“
• Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója: „Maradandó értékű támogatást szeretnénk nyújtani.“

Az Audi támogatja a magyarországi „vörösiszap-katasztrófa“ áldozatait és 500.000 euró (140 millió forint) adományozásával vállal részt a károsultak megsegítésében. Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft., az AUDI AG győri leányvállalata 5.785 munkatársat foglalkoztat, mellyel a régió legnagyobb munkaadója.

„A katasztrófa hatásai az ott élő emberek alapvető létfeltételeit fenyegetik“, mondta Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke. „Mivel Magyarországgal és a régióval szoros a kapcsolatunk, számunkra egyértelmű, hogy a bajba jutottak mellé állunk ebben a nehéz helyzetben.“
Az Audi Hungaria működését a kialakult katasztrófahelyzet nem érinti.

„Vállalatunk 1993-as alapítása óta a magyar társadalom meghatározó része“, mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. „Ezért alapvető törekvésünk, hogy gazdasági és szociális téren is felelősséget vállalva, hosszú távon tegyünk az emberek jövőjéért.“

A vállalat a teljes adományösszegből 100.000 eurót azonnali segítségként utal át a Magyar Kármentő Alap számlájára, a katasztrófa áldozatainak kártalanítására. További 400.000 eurót pedig a kolontári polgármesteri hivatallal egyeztetve új lakóházak építéséhez bocsát rendelkezésre. A vállalat ezen túlmenően munkatársai körében is gyűjtést indít a károsultak megsegítésére.

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap