Jármű-szimulátor rendszer a BME-n az Audi Hungaria együttműködésével

2011. 11. 22.

• Audi TT oktatási és szimulációs célokra a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME)
• Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója: „A szimulátorrendszerrel támogatjuk a magas színvonalú képzést és kutatást.“
• Prof. Dr. Kulcsár Béla, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar dékánja: „ A hallgatók kézzelfogható közelségbe kerülnek a legmodernebb technikával”.
• Partneri kapcsolatok a BME-vel 2003 óta

A mai naptól különböző szimulációs vizsgálatokat lehet megvalósítani a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán: az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. egy Audi TT-t bocsátott az egyetem rendelkezésére, amelybe az egyetem és a vállalat együttműködése révén egy speciális jármű-szimulátor rendszer került. Ezzel az eszközzel mind a hallgatók, mind az egyetemi oktatók és professzorok tapasztalatokat gyűjthetnek tanulmányaikhoz és tudományos munkájukhoz.

„Ez tudatos befektetés a jövőbe. A jármű-szimulátor rendszer kiváló eszköz a hallgatók számára, hogy magas színvonalú képzésben részesüljenek és ezáltal megfelelő alapot teremtsenek jövőbeli karrierjükhöz. A jól képzett mérnökök nálunk különösen keresettek“, mondta Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Az Audi TT tesztjármű bázisán a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kara egy speciális jármű-szimulátor rendszert fejlesztett ki. A szimulátor segít a járműmérnök hallgatóknak az intelligens járművek kutatása terén.

„Azért tartom fontosnak az ilyen projekteket, mint az Audi TT alapú jármű-szimulátor rendszer kifejlesztése, mert egyszerre erősítik a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karon folyó oktatást és kutatást. A hallgatók kézzelfogható közelségbe kerülnek a legmodernebb technikával, miközben "játszva" tanulják meg például a hajtáslánc modell-alapú tervezését. A kutatók számára pedig új
távlatokat nyithat meg az autógyárakkal való közvetlen együttműködés a folyamatosan erősödő magyar autóipari szegmensben"- mondta Prof. Dr. Kulcsár Béla, a kar dékánja.

A szimulátor vezetőfülkéje egy modern jármű bázisán került kialakításra. A szimulátor és a normál üzemmódú közúti jármű között egy gombnyomással lehet váltani. A járművel valódi vezetési helyzetek szimulálhatók. Így hallható a motorhang, a műszerfalon nyomon követhető többek között a fordulatszám, a sebesség, a hűtővíz-hőmérséklet. Ez különösen a jármű hajtáslánc-elemeinek fejlesztésénél hasznosítható.

Az Audi Hungaria 2003 óta a BME partnere. Ennek köszönhetően az autógyártó és az elismert felsőoktatási intézmény számos kutatási projektben dolgozik együtt. A mérnökképzés, motoranalízisek, számítógépes szimulációk mellett fontos szerepet kap az új vizsgálati módszerek alkalmazása és fejlesztése is.

Az Audi Hungaria 2013-ig teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá bővül. A vállalat munkahelyeket és fejlődési lehetőséget kínál a műszaki egyetemek végzős hallgatóinak. Különösen gépészmérnökök, közlekedési-és járműmérnökök jelentkezését várják. Emellett a vállalat évente 350 gyakornoki helyet biztosít az érdeklődő egyetemi hallgatók számára.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap