keresés

Megnyílt az Audi Hungaria Projekt- és Oktatóközpontja

2011. 10. 20.

• Kiváló képzési feltételek 11 000 négyzetméteren
• Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára: „Az oktatóközpont a tudásba történő befektetés példája.”
• Thomas Sigi, az AUDI AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja: „A gyárbővítéssel még nagyobb hangsúlyt fektetünk a szak-és továbbképzésre.“

Ma megnyílt az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. Projekt-és Oktatóközpontja Győrben. Az ünnepségen részt vett Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára és Thomas Sigi, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja is. Az újonnan vásárolt oktatóközpontban az új munkatársak kiválasztása, a meglévő és új munkatársak képzése folyik, valamint itt kapnak helyet az új járműgyári projekt irodái is.

„Az Audi Hungaria teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá bővülése a szaktudás elmélyítését igényli a gyártási és elektrotechnikai, valamint a nem szakmai kompetenciák terén” – hangsúlyozta Thomas Sigi, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja. „Az új oktatóközpont lehetővé teszi a duális képzés további bővítését többek között az elektronikai műszerész, automatizálási technikus és mechatronikus szakmák képzésére vonatkozóan.” Ezáltal a vállalat évente átlagosan 100 szakmunkástanuló képzését biztosítja.

„Ez az oktatóközpont a tudásba történő befektetés példája, egy jelentős lépés azon az úton, mely a következő nemzedékek sorát formálja majd, magát a jövőt”- mondta Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikai államtitkár.

A 11 000 négyzetméteres oktatóközpontban naponta több mint 100 munkatárs vehet részt szakmai és nem szakmai képzéseken, LEAN oktatáson, és gyakorlatorientált tréningeken. Ezáltal az új járműgyár munkatársai elsajátíthatják többek között a karosszériagyárba és lakkozóba szükséges alapkészségeket, valamint szakmájuknak megfelelő kompetenciákat szerezhetnek, például az automatizálási technika terén. Közel 50 modern berendezéssel és robottal szerelték fel a járműszereldéhez, lakkozóüzemhez, karosszériagyárhoz, mechatronikai és elektronikai képzésekhez kiépített tanulószigeteket.

„Megfelelő helyszínt találtunk az Audi Hungaria közvetlen közelében az új „audisok“ kiválasztására és képzésére. Így az új munkatársak megfelelő tudással és felkészültséggel kezdik majd feladataikat az új járműgyárban” – mondta Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Az Audi Akademie Hungaria, a Projekt- és Oktatóközpont üzemeltetőjeként 50 munkatársat foglalkoztat. Az AUDI AG és további külső partnerek segítik a gyakorlatorientált és magas minőségű képzések megvalósulását.

A jövőben a képzéseken kívül az oktatóközpontban zajlik majd az új járműgyár munkatársainak kiválasztása is. Továbbá ebben az épületben kapnak helyet a „Gyárbővítés Győr” projekt irodái is.

2013-tól Győrben naponta 500 jármű készül majd, ezek között Audi TT Coupé és TT Roadster sportautók, A3 Cabriolet modellek és egy új A3 modell is. Ezzel a járműgyártó 2 100 új munkahelyet teremt a győri gyárban. A jövőben az Audi Hungaria a szolgáltatókkal és beszállítókkal együtt több mint 15 000 embernek biztosít megélhetést a régióban közvetlenül vagy közvetve.

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap