Megkezdődött a szakképzés az Audi Hungaria Projekt- és Oktatóközpontjában

2012. 02. 01.

• 13 különböző szakma képzése az Audi Hungariánál
• Utánpótlás-biztosítás magas színvonalon
• Vonzó jövőkép a fiatalok számára

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. tudatosan fejleszti szakképzési tevékenységét. A vállalat 2011 őszén átadott Projekt- és Oktatóközpontjában ma 20 szakmunkástanuló kezdte meg tanulmányait. Jelenleg Győrben az Audi Hungariánál 190 fiatal tanul a már jól bevált „moduláris szakképzés” keretei között. A jövőben 250 főre is növekedhet a vállalatnál az elektronikai és fémipari szakmát tanuló fiatalok száma. Az Audi Hungaria több mint 500 millió forintot fordított a szakképzés feltételeinek megteremtésére és az oktatási eszközökre az oktatóközpontban. A tanulók ott 13 különböző elektronikai-és fémipari szakmát sajátíthatnak el.

„A szakképzés fontos szerepet játszik a vállalat hosszú távú munkaerő-utánpótlásának biztosításában. A jól képzett szakmunkások jelentik jövőnk kulcsát” – mondta Rozman Richárd, személyügyekért felelős ügyvezető igazgató. „Ezért is helyezünk nagy hangsúlyt szakképzésre, és a szakmunkásoknak vonzó jövőképet kínálunk az Audi Hungariánál.”

Az a 20 szakmunkástanuló, aki ma a Projekt- és Oktatóközpontban megkezdte a szakképzését, mechatronikai műszerész, elektrotechnikai technikus, fényező valamint karosszérialakatos szakmát tanul. A vállalat oktatóközpontjában további szakmákat is oktatnak majd, mint például szerszámkészítő, autógyártó, gépi forgácsoló, autószerelő, autóelektronikai műszerész, automatikai műszerész, erősáramú elektrotechnikus. Az Audi Hungaria célja, hogy a vállalatnál lévő 190 szakmunkástanuló létszámát 2014-ig 250 főre emelje. A szakképzés párhuzamosan folyik az iskolai oktatással, és kiegészül egy négyhetes nyári termelési gyakorlattal. Az oktatóközpont lehetőséget ad innovatív technológiák mint pl. a BUS jármű adatátviteli rendszer, pneumatika, járműdiagnosztika, automatizálási és csavarozástechnika elsajátítására.
A tanulók a fémipari szakmák elsajátítása mellett egy nagyvállalat mindennapjait és termelési folyamatait is megismerhetik.

2012 júliusától a Projekt-és Oktatóközpont olyan szakképző központtá válik, ahol minden alapkészséget elsajátíthatnak a szakmunkástanulók. Az elméleti és gyakorlati ismeretek megszerzése az iskolákban és a vállalat gyártóterületein illetve az oktatóközpontban rotációban folyik. A Projekt-és Oktatóközpontot az Audi Akademie Hungaria üzemelteti, jelenleg 30 munkatárssal. Ebből 10 munkatárs tevékenykedik szakképzési oktatóként.

A gyakorlatorientált szakmunkásképzés alapfeltétele és része az Audi Hungaria hosszú távú személyügyi stratégiájának. Ezért is működik együtt a vállalat többek között a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiummal, a Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központtal és a Kossuth Lajos Ipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégiummal. 2001 óta a szakképzés keretében oktatott tanulók száma már meghaladta az 1000-et. A jövőben a végzős tanulók az Audi Hungaria különböző területein vagy akár az új járműgyárban kezdhetik karrierjüket.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap