Átadták a győri Széchenyi Egyetemen a Belsőégésű Motorok Tanszék új épületét

2012. 05. 02.

• Gyakorlatorientált mérnökképzés
• A kutatás és autóipar együttműködése

Tovább fejlődik a győri Széchenyi István Egyetemen (SZE) a Belsőégésű Motorok Tanszék: a mai napon avatták fel a tanszék új épületét, mely az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft., Győr városa és az egyetem együttműködésében valósult meg.

Dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora hangsúlyozta: „Az ipar és az oktatás közötti intenzív tudástranszfer biztos alapot teremt a jövő számára. Hallgatóinknak jövőbemutató, a munkaerőpiac igényeihez igazodó képzést nyújtunk, és magasan képzett mérnököket bocsátunk az autóipar rendelkezésére.“

„A tudományos elmélet és a vállalati gyakorlat összekapcsolásával olyan szinergiák jönnek létre, amelyeket hasznosíthat mind az oktatás mind a járműipar. Nagyon fontos számunkra, hogy magasan képzett mérnökhallgatókat nyerjünk meg a győri motor-és járműgyár számára“ – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezetésének elnöke a megnyitón. „Ezzel egyidejűleg növeljük a képzés színvonalát, különösen a műszaki területeken.

„Ez a projekt is igazolja, hogy milyen sikeres az együttműködés az egyetem, az Audi Hungaria és Győr között közösen használt szlogenünk „A jövő Győrben épül“ jegyében. Csak így érhetjük el célunkat, hogy Győr nemcsak Magyarország, hanem Európa egyik jelentős járműipari, gazdasági és kulturális központja legyen“ – mondta Dr. Somogyi Tivadar, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere.

2011-ben elkészült a tanszéképület első üteme, amelyben egy, a legújabb technológiát képviselő fékpad kapott helyet, így a tanszéken Magyarországon egyedülálló vizsgálati folyamatokkal dolgozhatnak. A második, most elkészült építési ütemben további laborokat és oktatóhelyiségeket alakítottak ki az új épületben, többek között európai uniós alapok támogatásával.
A 2008-ban alapított tanszék fő tevékenységi köre a motormechanika és a belsőégésű motorok tribológiája (súrlódás és kopás oktatása). A hallgatók tanulmányaik alatt rendszeresen részt vesznek az Audi Hungaria kutatási-és fejlesztési projektjeiben, amelyek például a szén-dioxid és üzemanyag-csökkentésre, valamint a súrlódás-és kopásvizsgálatra irányulnak.

Az Audi Hungaria Járműmérnöki Tanszékcsoporthoz tartozik a Belsőégésű Motorok Tanszék mellett még két további tanszék is - az Anyagtudományi és-technológiai Tanszék, valamint a Járműgyártási Tanszék. Az Audi Hungaria Tanszékcsoport erősíti az Audi konszern és az Audi Hungaria jelenlétét a Széchenyi Egyetem. A tanszékcsoport többek között segíti a tudományos kutatómunkát, a németnyelvű mérnökképzés fejlesztését és a munkaerő-utánpótlás biztosítását az Audi Hungaria számára.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap