keresés

Az Audi Hungaria ismét főtámogatója a „Formula Student Hungary” versenynek

2012. 08. 15.

• Saját fejlesztésű és építésű versenyautók hallgatóktól
• Első alkalommal elektromos járművek is rajthoz állnak Győrben
• Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója: „Már most kapcsolatot építhetünk ki a holnap mérnökeivel.“

Ismét Győr ad otthont az augusztus 17. és 20. között megrendezésre kerülő Formula Student Hungary versenynek. Ebben az évben 41 egyetemistákból és főiskolásokból álló csapat érkezik a világ minden részéről, hogy saját építésű járművével rajthoz álljon. Az értékelésnél nemcsak a gyorsaság számít, hanem az alkalmazott innovatív technológiák és marketing szempontok is.

„A Formula Student Hungary főszponzoraként támogatjuk a műszaki érdeklődésű fiatalok újító szellemét. Emellett a verseny ideális feltételeket teremt ahhoz, hogy a holnap mérnökeivel már ma felvehessük a kapcsolatot“ – mondta Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „A magasan képzett, német nyelvtudással rendelkező mérnökök ugyanis különösen keresettek nálunk.“

Több mint 800 mérnökhallgató áll rajthoz az idei versenyen. A győztes csapatnak nem elég elsőként célba érni. Az Audi Hungaria, valamint a motorsport, autóipar és beszállítói ipar szakértőiből álló zsűri értékeli az innovatív technológiák használatát, az üzemanyag-fogyasztást, mint ahogyan az üzleti tervet és az értékesítési terveket is. Ebben az évben elsőként rajthoz áll 10 elektromos jármű is. A verseny keretében az Audi Hungaria kiemelt támogatója a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapatának, „BME FRT“ teamnek is.

A Formula Student sorozat az Amerikai Egyesült Államokban indult 1981-ben. Magyarországon első alkalommal 2010-ben került megrendezésre Győrben.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap