keresés

Audi Hungaria: Új, járműfejlesztési tanszéket alapítottak

2013. 09. 02.

• Negyedik Audi-tanszék a győri Széchenyi István Egyetemen
• Szakmai előadássorozat audis szakértőkkel
• Tanszékvezető Dr. Jakubík Tamás az Audi Hungariától

Az Audi Hungaria még szorosabbra fűzi a győri Széchenyi István Egyetemmel folytatott együttműködését. A felsőoktatási intézmény és a vállalat kooperációjában az év nyarán hozták létre a járműfejlesztési tanszéket. Szeptember elsejei hatállyal Dr. Jakubík Tamást, az Audi Hungaria termodinamikai és energiamenedzsment szakértőjét nevezték ki tanszékvezetővé. Az Audi szakértőivel szoros együttműködésben összeállított egyetemi előadások sora 2014 elején veszi kezdetét.

„A negyedik Audi-tanszék újabb jelentős eredménye a sok éve folytatott jó együttműködésünknek. Nagyon büszkék vagyunk a járműfejlesztési szakembereinkre, akik elsőként állítanak össze Magyarországon a legkorszerűbb technológiákról szakmai előadásokat” – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

„Az új tanszékkel a Széchenyi István Egyetem fontos kapcsolódási pontot hoz létre a kutatás és a gyakorlati alkalmazás között. Az Audi Hungariával, a térség legnagyobb munkáltatójával erős partnert tudhatunk magunk mögött célkitűzéseink megvalósításához” – mondta Dr. Földesi Péter, az egyetem rektora.

Az új tanszéken a hallgatók kapcsolatot teremthetnek a szakértőkkel, és bővíthetik ismereteiket. A képzés keretében kiemelt hangsúlyt fektetnek a német és angol nyelv fejlesztésére, valamint a projektmenedzsment ismeretek elsajátítására. Az előadás-sorozat keretében többek között a modern szimulációs eljárásokra és tesztelési technológiákra fektetik a fő hangsúlyt – ezek az egyetemi képzés új súlypontját jelentik.

A győri egyetem regionális és nemzetközi vonzerejét és hírnevét a nemzetközi felsőoktatási együttműködés, a kiemelkedő diákoknak nyújtott ösztöndíjak, valamint a német felsőoktatási intézményekkel folytatott kooperáció erősíti.


„A győri egyetemmel folytatott együttműködéssel vonzó lehetőségeket teremtünk a tehetséges mérnökjelölteknek, hogy járműfejlesztői szakmai pályafutásukat az Audi Hungariánál kezdhessék meg. Az új tanszék az Audi Hungaria hosszú távú személyügyi stratégiájának jelentős együttműködő partnere” – jelentette ki Dr. Knáb Erzsébet, személyügyekért felelős ügyvezető igazgató.

Az új tanszék mellett a Széchenyi István Egyetem (SZE) Műszaki Karán az Audi Hungariának három további tanszéke működik: az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék, a Belsőégésű Motorok Tanszék és a Járműgyártási Tanszék.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap