keresés

Kitűzték a bokrétát az Audi Aréna Győr multifunkcionális csarnokra

2014. 06. 24.

• Újabb partnerség Győr városa és a nagyvállalat között
• Az Audi Hungaria a csarnok névadó szponzora
• A csarnok átadása 2014 novemberre várható

Győr, 2014. június 24. – Győr a magyar sport egyik fellegvára, ahol kiemelkedő sportsikerek születnek. A város önkormányzata és az
AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. számos területen sikeresen működik együtt: elkötelezettek a sport, a kultúra és a fiatal nemzedék támogatása mellett. Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója a mai napon közösen jelentették be, hogy új multifunkcionális csarnok az Audi Aréna Győr nevet viseli. Az új csarnok ad helyet a 2014 decemberi női Kézilabda Európa-bajnokság versenysorozatának.

„Győrben pezsgő kulturális és sportélet zajlik, amelyhez a jövőben méltó helyszínt nyújt az Audi Aréna Győr”, mondta Borkai Zsolt, Győr város polgármestere. „Az új csarnok megépülésével - a magyar kormány közel 5 milliárd forintos támogatásának köszönhetően - a győriek és BL-győztes kézilabdás lányaink régi álma válik valóra. Az épület a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál egyik helyszíne is lesz. A jövő nemzedékét az egészségtudatosság, a mozgás szeretete felé igyekszünk terelni, amihez helyi példaképekre, sikerekre és olyan impozáns körülményekre van szükség, mint amilyet ez a csarnok is biztosít majd. Az új multifunkcionális csarnok a sport mellett a kultúra fellegvára is lesz, tovább népszerűsíti ezzel városunkat, bővíti lehetőségeinket, és nagyon bízom benne, hogy a decemberi kézilabda Európa-bajnokságon a magyar kézilabdás lányoknak is szerencsét hoz. Örülök, hogy Győr városát és az Audit - egymást erősítve - a töretlen fejlődésé s a partnerség jellemzi, biztos vagyok benne, hogy rengeteg örömteli és felejthetetlen pillanatot fogunk átélni az Audi Aréna Győr falai között.”

„Nagyon örülünk, hogy egy ilyen nagyszerű létesítménnyel gazdagodik Győr városa, és külön öröm számunkra, hogy az Audi Hungaria, mint a város kulturális és sportéletének támogatója, egy hosszú távú elkötelezettség keretében a következő 10 esztendőben lesz a csarnok névadója”, – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. Az Audi Aréna Győr számos magas színvonalú sportesemény és kulturális rendezvény megvalósítását teszi lehetővé, melyek élményt nyújtanak munkatársainknak, a város lakóinak és az idelátogatóknak.”

Az Audi Aréna Győr alapkövét 2014 januárjában tették le. Az építkezés a terveknek megfelelően halad, és mára már tető alá is került az impozáns épület. Az 5 500 néző befogadására alkalmas sportcsarnokban a győri sikersportágak közül a kézilabda, a kosárlabda és a futsal talál új otthonra, emellett pedig számtalan nemzetközi sport-, és kulturális esemény helyszíne lesz. A névbejelentés után ünnepélyes keretek között a bokrétát is kitűzték a csarnokra. Jelen voltak a helyi sikercsapatok képviselői, valamint a város utánpótlás egyesületeinek fiatal tehetségei.

Társadalmi felelősségvállalása jegyében az Audi Hungaria, a régió legnagyobb munkáltatójaként sok éve aktív támogatója Győr kulturális és sportéletének.
A csarnok névhasználati jogának megvásárlásával a vállalat hozzájárul az Audi Aréna Győr üzemeltetési költségeihez.
Az Audi Hungaria 2006 óta névadó főszponzora a kétszeres Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának. 2011 óta partnere a Győri ETO FC futballcsapatának. A felnőtt csapat támogatásán túl az utánpótlás nevelésére is nagy hangsúlyt fektet a vállalat.
A vállalat a kultúra területén 1997 óta támogatója és 2002 óta főszponzora a világhírű Győri Balett társulatának, és számos győri kulturális rendezvény kiemelt támogatója.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap