keresés

Formula Student Hungary: Az Audi Hungaria keresi a jövő mérnökeit

2014. 08. 12.

• A vállalat ismét a nemzetközi verseny főszponzora
• Rekord a résztvevői létszámban: 44 hallgatói csapat 14 országból
• A járműgyártó három csapatot támogat

Győr/Budapest, 2014. augusztus 12. – Kitalálni, megtervezni, megépíteni és megmérettetni egy saját versenyautót: erről szól a „Formula Student Hungary“. Az Audi Hungaria ismét támogatja a nemzetközi versenyt, amely 2014. augusztus 21. és 24. között immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Győr-Gönyű kikötőben. Ebben az évben minden eddiginél több hallgató vesz részt a versenyen: 44 csapat mintegy 1 000 résztvevővel, 14 országból, így például Angliából, Németországból, Szlovákiából, Lengyelországból és Magyarországból. Az Audi Hungaria ismét főszponzora a Formula Student versenynek, illetve a győri egyetem SZEngine és Arrabona Racing Team csapatát valamint a budapesti BME FRT-t is támogatja.

„A Formula Student Hungary főszponzoraként felvehetjük a kapcsolatot fiatal, műszaki érdeklődésű mérnökökkel, akiket megnyerhetünk vállalatunk számára“, - mondta Thomas Faustmann, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. ügyvezető igazgatója. „Az Audi Hungaria számára ez világos stratégiai előnyt jelent. A Formula Student versenysorozat a résztvevők számára bepillantást nyújt egy nagyvállalat folyamataiba. Pontosan azon képességekre van itt szükség, amelyekre szakképzett munkatársainknak is munkájukhoz. A mai sikeres mérnököket a szakmai tudáson felüli kompetenciáik különböztetik meg a többiektől.“

A „Formula Student Hungary“ ebben az évben is izgalmas megmérettetésnek ígérkezik, a hallgatók bizonyíthatják találékonyságukat és szenvedélyüket az autóverseny keretében. Csak annak a csapatnak van esélye a győzelemre, aki gyors, innovatív, műszakilag és technológiailag kifinomult versenyautóval áll rajthoz. A fiatal mérnökhallgatók azonban nem csak tervezik és építik a Forma-1 autókat, hanem egy autóversenyhez szükséges tervezési és szervezési feladatokat is el kell végezniük: a projekttervezéstől, a fejlesztési fázisokon, számításokon és gyártási folyamatokon át a gazdasági tényezőkig, mint például beszerzés, valamint „motor” és „jármű” értékesítési terve. Csak az ezen szempontok alapján legjobb teljesítményt nyújtó csapat nyerhet. A csapatok teljesítményét az Audi Hungaria és a magyar autóipar szakértőiből álló zsűri értékeli.

A verseny keretein belül az Audi Hungaria támogatja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem BME FRT Formula Student csapatát, akik ebben az évben egy elektromos meghajtású versenyautóval állnak rajthoz. Emellett a motor- és járműgyártó további kettő egyetemi csapatot is támogat a győri egyetemről. Az Arrabóna Racing Team ebben az évben első alkalommal vesz részt a versenyen, méghozzá belső égésű motorral rendelkező versenyautóval, míg a SZEngine speciális versenymotorokat fejleszt és épít a világ minden részéről érkező Formula Student résztvevők számára.

A Formula Student sorozat 1981-ben kezdődött az Egyesült Államokban. Magyarországon először Győrben rendezték meg a versenyt 2010-ben.

Augusztus 23-án, 10:00 órától, Gönyűn egy sajtótájékoztató várja a sajtó képviselőit, majd egy „Boxtúra” keretében lehetőség nyílik a versenycsapatokkal interjúkat készíteni.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap