Hightech labort adtak át a győri Széchenyi István Egyetemen az Audi Hungariával

2014. 09. 18.

• Erősödik a győri Széchenyi István Egyetem és az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. együttműködése
• A Járműfejlesztési Tanszék új laborja segíti az egyetemi oktatást
• A felsőoktatási kapcsolatok kiépítése biztosítja a diplomás munkaerő-utánpótlást

Győr, 2014. szeptember 18.– Egy csúcsmodern mérőberendezésekkel felszerelt laborral bővült a Széchenyi István Egyetem campusa. Prof. Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora és Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója nyitotta meg a Járműfejlesztési Tanszéken az új kutatóközpontot. A laborkísérletek a jövőben bővítik az egyetem oktatási kínálatát, és hozzájárulnak a Győrben gyártott Audi-modellek további tökéletesítéséhez.

„Az új labor üzembe helyezésével az Audi Hungaria és a Széchenyi István Egyetem között fennálló tudományos együttműködés még szorosabbá válik“, mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója a megnyitón. „A vállalat közvetlen közelében található oktatási infrastruktúra ideális feltételeket teremt számunkra, hogy autóink továbbfejlesztési lehetőségeit vizsgálhassuk, és tudományos projekteket valósíthassunk meg. Ezzel együtt biztosítjuk a hallgatóknak, hogy már tanulmányaik alatt megismerkedhessenek az Audi technológiájával. A megszerzett tudással megtehetik az első lépést az Audi Hungariás karrier felé vezető úton.“

„Egyetemünk és az Audi Hungaria már a kezdetektől stratégia partnerek, amelyből mi és a vállalat is profitál“, hangsúlyozta Prof. Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora. „Közösen elindított projektjeink az elmélet és gyakorlat összekapcsolásának kitűnő példái. Az új labor megteremti hallgatóinknak a lehetőséget, hogy magas szinten végezhessék kutatásaikat, és nemzetközi hallgatói versenyeken eredményesen vehessenek részt. A győri egyetem ezáltal közelebb kerül ambiciózus céljához, hogy a régió egyik vezető oktatási és kutatási intézményévé váljon.“

A közel egy évvel ezelőtt alapított Járműfejlesztési Tanszéket egyből egy 300 m2-es hightech laborral bővítették. Speciális csúcstechnológiájú eszközök segítségével a hallgatók akusztikai-, termo- és rezgésvizsgálatokat végezhetnek. A mért értékeket magas teljesítményű munkaállomásokon értékelhetik ki, emellett szimulációkat is végrehajthatnak. A kutatóközpont ezen kívül az oktatók számára kialakított irodákkal és egy saját műhellyel is rendelkezik.

Az innovatív elemző- és mérőberendezések nem csak ahhoz járulnak hozzá, hogy az oktatást specializálják és a járműfejlesztés területén a kutatásokat javítsák, hanem a laborban egyetemi projekteket is fognak végezni. Ennek keretében például az „Arrabona Racing“ Formula Student csapat is új otthonra talált itt. A 2014 elején alapított és azóta a Járműfejlesztési Tanszék által támogatott csapat mostantól az új kutatóközpontban fejleszti tovább a nagyon sikeres Formula versenyautóját.

A Járműfejlesztési Tanszék mellett a Széchenyi István Egyetem Műszaki Karán az Audi Hungariának három további tanszéke működik: az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék, a Belsőégésű Motorok Tanszék és a Járműgyártási Tanszék.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap