keresés

Audi Hungaria Járműmérnöki Kar alakult a győri Széchenyi István Egyetemen

2015. 02. 18.

• Az újonnan megalakult kar elősegíti az ipar és az oktatás-kutatás közötti tudástranszfert
• Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója: „A hosszú távú mérnökutánpótlás lényegi eleme személyügyi stratégiánknak”
• „Jövőorientált kezdeményezés a felsőoktatásban”, hangsúlyozta Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora

Győr, 2015. február 18. – Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. a győri Széchenyi István Egyetemmel több mint 10 éve tartó együttműködésében újabb mérföldkőhöz érkezett. Az újonnan megalakult Audi Kar intézményes keretet biztosít az oktatók és az Audi Hungaria vállalati szakembereinek oktatási és szakmai-tudományos együttműködéséhez, valamint a régió iparának támogatásához.

„A hosszú távú mérnökutánpótlás lényegi eleme személyügyi stratégiánknak”, mondta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „A kar létrejöttével a mérnök hallgatók a legkorszerűbb technikai-technológiai ismereteket sajátíthatják el a gyakorlatban, melynek eredményeképp munkába lépésük után azonnal megállják helyüket, és feladataikat már az első naptól kezdve teljes értékűen el tudják végezni. Meg vagyok róla győződve, hogy az Audi Kar létrejötte hatékonyan segíti a jövőben ezt a célunkat.” A győri duális felsőoktatási képzés kiváló modellje a gazdaság és a felsőoktatás hatékony együttműködésének.

Az elmúlt évtizedekben Németországban széles körben elterjedt a duális képzési forma, amelybe vállalatok tízezrei – köztük számtalan kis- és középvállalkozás – kapcsolódtak be. A német mintára épülő duális felsőoktatási képzés az egyetemi tanulmányok kiegészítését jelenti, így a hallgatók valós ipari környezetben ültethetik át elméleti ismereteiket a gyakorlatba. Az új kar a magyarországi duális felsőoktatási képzés egyik bázisaként hozzájárul a gyakorlatorientált oktatás széles körű hazai elterjesztéséhez. Az oktatásban és a tudományos munkában az Audi Hungaria szakemberei közvetlenül is részt vesznek.


„Ez egy jövőorientált kezdeményezés, amellyel egyetemünk célkitűzése, hogy a nemzetközi versenyben is jól teljesítsünk. Az Audi Hungariával való szoros kapcsolatunk jelentős mértékben hozzájárul ehhez. A karon, mint oktatási és tudományos bázison a tágabb régió legmagasabb szintű gyakorlatorientált járműmérnök képzését szeretnénk megvalósítani, hosszú távon növelve ezáltal a térség járműipari termelésének hozzáadott értékét”, hangsúlyozta Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora.

Az Audi Hungaria Járműmérnöki Karhoz tartozik a Belsőégésű Motorok Tanszék, a Járműgyártási Tanszék, a Járműfejlesztési Tanszék, az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék, a Környezetmérnöki Tanszék valamint a Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék. A Kar dékáni posztjára Dr. Hanula Barna egyetemi docens, az Audi Hungaria tudományos kapcsolatokért felelős vezetője kapott megbízást.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap