Audi Hungaria Iskola: Felavatták az intézmény új épületét

2015. 09. 22.

• A diákok szeptembertől birtokba vehették az új iskolakomplexumot
• Thomas Sigi, az AUDI AG személy- és szociális ügyekért felelős igazgatótanácsi tagja: „Az Audi Hungaria Iskola által már egészen gyermekkortól támogatjuk a fiatalok képzését“
• Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója: „Az intézmény az ország egyik legmodernebb iskolájává válhat”

Győr, 2015. szeptember 22. – Az új iskolaépületek határidőre történő átadásával első mérföldkövéhez érkezett a győri Audi Hungaria Iskola bővítése: 453 tanuló kezdhette meg az új tanévet. 2017-ig egy új, modern iskolaközpont épül fel Győrben, ahol 650 diák tanulhat a jövőben. Az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány által támogatott projekt legnagyobb részben az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. pénzügyi segítségével valósul meg. Az építkezést a magyar állam és Győr városa is támogatja, utóbbi az iskola közvetlen környezetében megvalósuló infrastrukturális beruházásokkal járul hozzá a projekt sikerességéhez.

„Az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyártója és az egyik legmodernebb járműgyártó vállalat a konszernen belül. „A haladás technikája” mottónk jegyében fontosnak tartjuk, hogy a fiatalokat már egészen kisgyermekkortól, az általános iskolai képzés kezdetétől támogassuk”, mondta Prof. h.c. Thomas Sigi, az AUDI AG személy- és szociális ügyekért felelős igazgatótanácsi tagja. „Az Audi Hungaria Iskola alapításával fontos lépést tettünk ennek érdekében.”

„Vállalatunk személyügyi stratégiájának egyik alappillére a jövő generáció képzésének támogatása, amely már gyermekkorban elkezdődik. Ezért is fontos számunkra az Audi Hungaria Iskola bővítése. Az új komplexum lehetővé teszi, hogy az intézmény az ország egyik legmodernebb iskolájává váljon”, mondta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „Kiváló, többnyelvű képzésével az Audi Hungaria Iskola telephelyünk vonzerejének növeléséhez is hozzájárul, hiszen a magas színvonalú oktatási kínálatból a régió is profitálhat.”

A bővítés első ütemében 2.000 négyzetméternyi iskolaépületet újítottak fel, további 4.400 négyzetméteren új oktatási épületet és sportlétesítményt építettek fel a kivitelezők. A régi épület egy részét lebontották, a főépületet felújították és kibővítették. Mindezek mellett egy többfunkciós tornacsarnok, valamint egy új, 800 személy kiszolgálását lehetővé tevő, iskolakonyhával kiegészült menza áll a diákok rendelkezésére. A teljes bővítés eredményeként 44 oktatási helyiség fogja várni a tanulókat 9.600 négyzetméter összterületen.

Az Audi Hungaria Iskola 2013 óta elismert külföldi német iskolaként része a 142 külföldi német iskolából álló hálózatnak. Az intézmény képzési koncepciója mind a magyar, mind a német gyermekek számára lehetővé teszi a magyar és a német bizonyítvány megszerzését.

Az Audi Hungaria Iskola 2010-ben 3 évfolyamon, 58 diákkal kezdte meg működését Győrben és alapítása óta folyamatosan bővül. Az intézmény 12 évfolyamra bővítése – egészen az érettségiig – a 2017/18-as tanévben zárul le.
 

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap