keresés

Háromszögű, négyszögletes, kerek… gyerekek, mit jelentenek ezek?

2016. 05. 27.

Győr, 2016. május 27. – A biztonságos közlekedés szabályainak elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni, ezért a győri régióban nem csak 17 éves kortól szerezhet jogosítványt a jövő generációja. Járművet ugyan nem vezethetnek a ma átvett okmányokkal a győri Bisinger Óvoda kisgyermekei, de a KRESZ szabályaival játékos formában már megismerkedtek az elmúlt hónapokban. Velük együtt mintegy 1300 óvodás vett részt az idei tanévben az Audi Hungaria által támogatott Kölyök-KRESZ programban.

Az okleveleket és a jelképes gyalogos-jogosítványokat Lőre Péter, az Audi Hungaria kommunikációs és kormánykapcsolati igazgatója adta át a forgalom legifjabb résztvevőinek.

„A társadalmi felelősségvállalás az Audi Hungaria alapítása óta központi szerepet játszik vállalatunk stratégiájában. Mivel a kisgyermekek különösen veszélyeztetett korcsoportnak számítanak a közlekedésben, ezért járműgyártóként természetesen nagyon fontos számunkra a közlekedéstudatos magatartás minél korábban történő kialakítása”, hangsúlyozta Lőre Péter.

Az Audi Hungaria hetedik éve támogatja Győr város óvodásainak KRESZ oktatását, ebben a Vidám Kölykök Közhasznú Egyesület a négykarikás vállalat partnere.

„A gyalogos közlekedésben a mindennapokban is előforduló szituációkat mutatunk be a gyerekeknek vidám, játékos formában, az 5-6 éves célcsoport sajátosságaihoz igazodva. A helyes viselkedési szokások ily módon már korai életkorban rögzülnek bennük”, mondta Koczkás Patrícia, a Vidám Kölykök Közhasznú Egyesület elnöke.

A 2010-ben indított nagysikerű program kidolgozásához a Győr Városi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakmai támogatást nyújt, az óvodások oktatását a rendőrök gyerekeknek szóló előadásai színesítik.

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap