24/04/23

Achim Grewe lesz az AUDI HUNGARIA Zrt. új pénzügyi igazgatója

Győr, 2024. április 23. – Július 1-jétől Achim Grewe Dr. Patrick Heineckétől veszi át az igazgatóság Pénzügy, IT, Beszerzés és Compliance területekért felelős pozícióját. Achim Grewe az Audi Konszern központjából, Ingolstadtból érkezik Győrbe, ahol jelenleg a Kontrolling Üzleti Területek vezetéséért felel. Elődje, Dr. Patrick Heinecke a Volkswagen Group China-hoz vált, ahol a pénzügyi ügyvezető alelnök (CFO) pozícióját foglalja el. 

„A járműipar jelenleg rendkívül nagy változáson megy keresztül, amely transzformációs folyamat vállalatunkra, az Audi Hungariára is nagy hatással van. Kiemelten fontos számunkra, hogy versenyképességünket konzekvens pénzügyi fegyelemmel és gazdaságosságunk folyamatos növelésével biztosítsuk. Achim Grewe, egy nagy tapasztalattal rendelkező pénzügyi szakértő, aki korábbi pozícióiban már bizonyította vezetői kompetenciáit. Biztos vagyok benne, hogy ezekben a kihívásokkal teli időkben jelentős mértékben fog hozzájárulni vállalatunk további sikereihez”, mondta Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.  

A diplomás közgazdász mérnök végzettségű Achim Grewe gépipari szakirányon végzett a Darmstadti Műszaki Egyetemen és 1996 óta dolgozik az Audi Konszern kötelékében. Szakmai karrierje során számos vezetői pozíciót töltött be a kontrolling és pénzügy területén az Audi, Volkswagen és Bentley márkáknál, többek között Németországban, Brazíliában és Dél-Koreában. Az Audi Konszern nemzetközi társaságainak felügyelőbizottsági tagsági szerepkörében az Audi márkacsoport leányvállalataiért volt felelős.    

Új feladatkörében Achim Grewe 2024. július 1-jétől a jelenlegi pénzügyi igazgatót, Dr. Patrick Heineckét váltja, aki 2020. július 1. óta tölti be ezt a pozíciót. „Dr. Patrick Heinecke az elmúlt négy évben nagy mértékben meghatározta az Audi Hungaria fejlődését. Vezetése alatt stabil pénzügyi teljesítményt ért el vállalatunk, egy új üzleti területet épített fel a kompetenciaalapú szolgáltatások számára és kezdeményezte az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft. megalapítását. Köszönöm Dr. Patrick Heineckének az évek során nyújtott nagyszerű teljesítményét és az Audi Hungaria jövőképessége iránti elkötelezett munkáját”, mondta Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.  

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html