23/09/18

Extrém teljesítményekre képes az Audi informatikai szakreferense

Amikor Rusznyák Rezsőtől megtudtam, hogy negyven évesen kezdett el készülni hosszútávú triatlon (ironman) versenyekre, két dolog is alaposan meglepett. Az egyik az a szédítő tempó, amellyel minden sportolói előélet nélkül pár hónap alatt eljutott a félmaraton teljesítéséig, a másik, hogy mindez több mint tíz évvel ezelőtt történt. Az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft.  informatikai terület IT szolgáltatás felelős szakreferenséről ugyanis senki nem mondaná meg, hogy hamarosan betölti az ötödik ikszet.

Rusznyák Rezső a Széchenyi István Egyetem informatikai szakán szerzett diplomát, ezt a tudását bővítette a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán pénzügyi ismeretek megszerzésével.

Kettős tudás

„Rendszertervezőként kezdtem dolgozni 2001-ben az Audinál, vállalatirányítási SAP-rendszer bevezetése, fejlesztése volt a feladatom. Az elmúlt közel húsz évben a győri gyár egyes részlegeinek informatikai rendszereinek bevezetésén, fejlesztésén, üzemeltetésén, dolgoztunk kollégáimmal együtt.”
Az elmúlt években azonban új koncepciók születtek a vállalatnál, és felmerült az igény egy konszern szintű informatikai bázis kialakításra, melyre a világ minden részén építkezhetnek a cégcsoport gyárai.

Konszern szintű kihívás

„Én 2021-ben kerültem a shared services területre, ez azt jelenti, hogy az egész konszern részére nyújtunk különböző szolgáltatásokat. Nyolc győri kollégámmal együtt veszek részt egy olyan konszernszintű logisztikai SAP rendszer kialakításában, melyen a AUDI AG, a Volkswagen és a Skoda által delegált kollégákkal dolgozunk. A feladatunk egy olyan rendszer kialakítása, amelyet mindenki használ, és olyan folyamatok építhetőek rá, amelyek figyelembe vehetik a helyi sajátosságokat ,de végső soron egy tőről fakadnak.
Rusznyák Rezső hozzátette: a komoly kihívást jelentő, országhatárokon, kontinenseken átívelő program sikeréhez nagyban hozzájárulhatnak a győri szakemberek tapasztalatai, melyeket az elmúlt húsz évben az AUDI HUNGARIA Zrt. folyamatainak kialakításában, azok fejlesztése során szereztek.
„Nyolc győri kollégámmal együtt nyolc különböző terület munkájába csatlakoztunk be, tehát nem egymással, hanem német kollégákkal dolgozunk együtt. Ez egy hatalmas projekt, óriási kihívás, minden nap új arcát mutatja, amit katarzisként élek meg, és nagyon élvezem.”

Sport múlt nélkül

Az intenzív szellemi munka után Rezső számára már közel egy évtizede az intenzív mozgás jelenti – no nem a pihenést – inkább a feltöltődést, a regenerálódást. Hiszen hogyan beszélhetnénk pihenésről, amikor közel négy kilométer úszás, 180 kilométer kerékpározás és több mint 42 kilométer futás teljesítésére igyekszik felkészülni.
„A triatlonnal 40 éves koromban ismerkedtem meg, úgy tíz évvel ezelőtt. Egy ismerős társaság nevezett váltóban a nagyatádi triatlon versenyre, de a bringás résztvevő mégsem tudott indulni. Tudván, hogy nekem mennek a hosszabb távok, engem kértek meg, hogy ugorjak be helyette és tekerjem le a 180 kilométeres távot. Igazából innen számítom a szeretetet és a rajongást a triatlonért.”
„A nulláról kezdtem úgy, hogy nem futottam előtte tizenöt évig. De az első alkalom olyan jól esett, hogy másnap lefutottam öt kilométert, aztán harmadnap hetet, negyednap tízet… Még azon az őszön lefutottam két órán belül a félmaratont. Ehhez jött még, hogy a barátaimmal, kollégáimmal felkészültünk a Balaton átúszásra, amit kétszer vagy háromszor megcsináltunk, és a kerékpározással együtt már össze is állt a triatlon.” 

a

 

Megpróbáltatások és sikerek

Az első versenyén Rezső 2014-ben indult, úgynevezett féltávú triatlon versenyt teljesített, ami 1,9 kilométer úszást, 90 kilométer kerékpározást és a félmaraton lefutását jelenti.
„Az első néhány versenyen nem volt valami profi felszerelésem, csak jóval később, évek alatt fokozatosan váltottam jobb minőségű ruhákra, időfutam kerékpárra, karbon kerékre, célszerűbb kiegészítőkre.”
„Az internetről töltöttem le edzéstervet, amit persze át kellett alakítani, mert nem tudtam annyi időt fordítani az edzésre, amennyit javasoltak. A pörgős tavaszi időszakban heti tíz-tizenkét óra, amit erre a tevékenységre tudok fordítani. Nehéz összehozni a megfelelő időbeosztás, így a hosszabb 150-200 km-es bringás etapok  beiktatása inkább csak hétvégén lehetséges.”
„Az első verseny nem volt szerencsés olyan szempontból, hogy előtte egy keményebb biciklitúrán tekertünk az Alpokban, ami nagyon megerőltette a térdemet, és éreztem, hogy ez visszaköszön a futásnál. Az első versenyt csak fájdalomcsillapítóval tudtam befejezni. Ugyan fájdalommal, de végig csináltam a versenyt, nem volt opció a feladás!
A szintidőt (16,5 óra), amit mindenkinek hoznia kell, különben nem fejezheti be a versenyt. A lényeg, saját magam legyőzése és ha sikerül a korábbi eredményeimen javítani, az dupla az öröm.”

Extremitások miden szinten

A sportolóknak gondoskodni kell az energiautánpótlásról, ami nem is mindig könnyű feladat. Bevallom, nekem az első időszakban voltak gyomor problémáim.
Az időjárás is sokszor nehezíti meg a sportolók dolgát.
„Mivel a nagyatádi eXtermeMan nyár közepén van, itt általában mindig nagy a hőség, nem ritka az extrém 38-40 fok. Idén ennek ellenére szakadó esőben mentünk, ami nem csak kellemetlen, de főleg a kerékpározásnál veszélyes is
„Ha könnyű lenne, nem ironman-nek hívnák”. Ez mindig erőt ad a legnehezebb pillanatokban a folytatáshoz, és ilyen pillanat a futás második felében rengeteg van!”

Úton lenni a cél felé

Rusznyák Rezső összesen tizenöt alkalommal teljesítette a féltávú triatlont és nyolcszor a teljes távot.  Legjobb ideje 11 óra 59 perc volt a németországi Challenge Roth versenyen. Nagyatádon eddig hét alkalommal győzte le úszva, kerékpározva, futva az előírt távot, és célja, hogy a „Tizen Túliak Társasága” klubjába bekerülhessen.
„Nekem szükségem van valamilyen konkrét célra, hogy a motivációmat fenn tudjam tartani.
Fontos az eredmény, de még talán ennél is fontosabb az az út, az a folyamat, a megszerzett tudás, ami célok eléréshez elvezet.”

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html