23/09/13

Green Awards: az Audi Hungaria az év legzöldebb nagyvállalatai között

Győr, 2023. szeptember 13. – A Sustainable World konferencián szeptember 12-én az MBH Bank, a Green Cloud, a PwC Magyarország és a Portfolio Csoport által létrehozott Green Awards keretén belül öt kategóriában díjaztak olyan hazai vállalatokat, melyek fenntarthatósági tevékenységei a jövő generációjának életét, környezetét jobbá tehetik. A győri Audi Hungaria a Mission:Zero átfogó környezetvédelmi programjával került dobogós helyre „Az Év Legzöldebb Nagyvállalata” kategóriában. 

Az Audi Hungaria Next Level stratégiájában központi szerepet játszik a fenntarthatóság, a vállalati filozófia egyik alappillére. A vállalat fő célkitűzése a környezetterhelés lehető legalacsonyabb szinten tartása és a természeti erőforrások megóvása. Az intézkedéseik eredményességét jelzi, hogy az Audi Hungaria 2020 óta mérlegében karbonsemlegesen működik. A Mission:Zero program jegyében a vállalat számos fenntarthatósági intézkedést valósít meg: fűtési energiaszükségletének több mint 75 százalékát geotermikus energiával fedezi, emellett a vállalat területén működik Európa legnagyobb, összesen 160 000 négyzetméteres tetőn kialakított napelemparkja.

a

Az erőforrások megóvása érdekében a vállalat törekszik a nyersanyagok zárt körforgásba kapcsolására: az Aluminium Closed Loop projekttel, azaz az alumínium zárt körforgásba kapcsolásával jelentős mennyiségű erőforrást takarít meg és tovább csökkenti ökológia lábnyomát.

a

Az Audi Hungaria elkötelezett az élővilág sokszínűségének megőrzése iránt is, ezért számos biodiverzitást támogató projektet kezdeményez azzal a céllal, hogy a győri gyártótelephelyet, melynek közel 65 százaléka zöld terület, még inkább természetközelivé tegye. A vállalat tudatos gazdálkodással kezeli közel 3,3 millió négyzetméter zöldterületét, ezáltal növelve a gyárterület biológiai sokféleségét.

Az Audi Hungaria az elmúlt években több alkalommal szervezett Környezetvédelmi Hetet, melynek keretén belül különböző programokkal segítették a munkatársakat a környezettudatosabb életvitel kialakításában, legyen szó közös kerékpározásról, vagy a munkatársak számára otthonukkal kapcsolatban biztosított energetikai tanácsadásról.

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html