23/10/05

Magyarországon egyedülálló adományközpont nyílt Győrben az Audi Hungaria segítségével

Győr, 2023. október 5. – Az összefogás jegyében: az Audi Hungaria, a Család-és Gyermekjóléti Központ Győr, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr és a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat Győr együttműködésével megnyitotta kapuit a győri adományközpont, a „Fogadó”, amely városi szinten kezeli az adományozást. A város által rendelkezésre bocsátott épületet az Audi Hungaria anyagi támogatásával és munkatársai kétkezi munkájával újították fel az idén júniusban a vállalat által szervezett Audi Social Day keretén belül. Emellett az Audi Hungaria logisztikai szakértői az adományok rendszerezésére és tárolására alkalmas szoftverrel és tudásuk átadásával is segítették a központ létrehozását. A jövőben a „Fogadó” Győr városának központosított adományelosztójaként működik majd, ahol önkéntesek fogadják a rászorulók számára érkező adományokat, melyeket az Audi Hungaria által fejlesztett szoftver segítségével rendszereznek, majd a felemerülő igények szerint osztják el a szociális intézmények között. A központot a mai napon nyitotta meg ünnepélyes keretek között Rákosi-Tóth Rita, a Család-és Gyermekjóléti Központ Győr igazgatója, Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja, Nemes Gábor, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat Győr vezetője, Robert Buttenhauser az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja mint a projekt szakmai támogatója, Dr. Perger Elza, Győr város alpolgármestere és Kányai Róbert, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr igazgatója.

„A Fogadó egy olyan innovatív projekt fizikai megvalósulása, ahol a professzionális szociális munka és a vállalati felelősségvállalás, önkétesség találkozik. Több, mint egy hely, ahova beviheted a számodra felesleges vagy már nem használt dolgaidat. Lehetőséget ad: krízishelyzetben lévő személyek közvetlen természetbeni juttatásokkal való segítésére, nagyobb célcsoportot érintő, rászorulói igényekhez igazodó adomány gyűjtő programok megszervezésére és lebonyolítására. Szervezetek, intézmények, jogi személyek társadalmi felelősségvállalása szempontjából megvalósuló kezdeményezéseik befogadására, célcsoporthoz juttatására. Az adományozó önkéntességével a szociális segítő munka aktív részesévé válik. Hosszútávon azt szeretnénk, ha ez a központ bekapcsolódna a város vérkeringésébe, nyüzsgő élettel telne meg, ahova szívesen adományoz, aki megteheti és méltósággal kérhet segítséget, aki rászoruló”, mondta Rákosi-Tóth Rita, a Család-és Gyermekjóléti Központ Győr igazgatója.

„Elkötelezettek vagyunk régiónk közössége iránt, vállalatunknál több évtizedes hagyománya van a szociális kezdeményezések felkarolásának. Ennek köszönhetően számos önkéntes programot valósítottunk meg az Audi Hungaria 30 éves fennállása során. Hálával tölt el, hogy munkatársaink önkéntes munkájának eredményeként valósult meg a központosított adománycentrum, mellyel vállalatunk társadalmi felelősségvállalása magasabb szintre lépett, egyúttal példaértékű összefogás Győr városának szociális intézményei között. Külön köszönet illeti motorlogisztikus kollégáinkat, amiért szaktudásukkal hozzájárultak a központ létrejöttéhez. Örülök, hogy azokon segítünk, akiknek a legnagyobb szüksége van rá: különleges lehetőség, hogy a közösség erejével tehetünk a régióért, a régióban élőkért”, mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

A győri Kodály Zoltán úton gyártósor-szerűen átalakított központba adományként tartós élelmiszert, higiéniai termékeket, ruhákat, bútorokat várnak. A Fogadó várja az önkénteseket is a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karának szociális munka alapszakos hallgatói mellett, akik gyakorlati idejüket fogják tölteni a központban.

a

Az Audi Hungaria, mint a régió legnagyobb munkáltatója, meghatározó szerepet tölt be a társadalomban, és felelős vállalatként rendszeres támogatója a régió szociális és egészségügyi intézményeinek, szervezeteinek, sport és kulturális életének, valamint számos közösségi kezdeményezést indít az itt élők életminőségének növelése érdekében. A vállalat által szervezett Social Day önkéntes napon több száz Audis munkatárs valósított meg öt nagy projektet a győri régióban, köztük a győri adományközpont létrehozását és az adománykezelő rendszer kiépítését.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a vállalat elkötelezett támogatója a Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu szakosztályának, a Staféta Diáksport Egyesületnek, az EMBERsÉG DSE-nek, valamint a Máltai Gondviselés Házának. Ezekkel az együttműködésekkel az Audi Hungaria a versenysport mellett a szabadidősportot és a fogyatékkal élők sportolását is segíti.

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html