Az Audi Hungaria ügyvezetésének új elnöke: Peter Kössler váltja Dr. h.c. Thomas Faustmannt a győri vállalat élén

2015. 07. 10.

• Dr. h.c. Thomas Faustmann, az ügyvezetés jelenlegi elnöke a jövőben az AUDI AG neckarsulmi gyárának gyárvezetője lesz
• Prof. Dr. Hubert Waltl, az AUDI AG igazgatótanácsának termelésért felelős tagja: „Thomas Faustmann érdemei elévülhetetlenek az Audi Hungaria dinamikus fejlődésében“
• Peter Kössler jelentős ipari telephely-vezetői tapasztalattal érkezik a győri vállalathoz

Győr, 2015. július 10. – 2015. október 1-jétől Peter Kössler (56) az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. ügyvezetésének új elnöke. Ingolstadtból, a járműgyártó vállalat székhelyéről vált Győrbe, ott 8 éve gyárvezetőként tevékenykedik. Kössler Dr. h. c. Thomas Faustmannt (52) váltja az ügyvezetés élén, aki 11 év után távozik a győri vállalat vezetői tisztségéből. Ő Neckarsulmban Fred Schulze (48) jelenlegi gyárvezető feladatait veszi át, aki az ingolstadti gyárat irányítja a jövőben.


Értékes tudást továbbadni, kompetenciákat megosztani, valamint új tapasztalatokat nyerni – Prof. Dr. Hubert Waltl, az AUDI AG igazgatótanácsának termelésért felelős tagja, valamint az Audi Hungaria felügyelőbizottságának elnöke szerint ezek a legfelsőbb vezetői szinten történő váltás okai. „Csak akkor maradhatunk rugalmasak és haladhatunk előre, ha látókörünket szélesítjük és nyitottak maradunk az újra”, mondta Hubert Waltl.

Hubert Waltl köszönetét fejezte ki Thomas Faustmann-nak a magyarországi négykarikás vállalat élén eltöltött többéves vezetői, valamint a gyár sikeres fejlődése érdekében végzett elhivatott munkájáért. „Thomas Faustmann nagyon sokat tett magyarországi gyárunkért. Vezetése alatt az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyárává vált, évi mintegy kétmillió erőforrás készül Győrben. Mindemellett a vállalat teljes termelési folyamatot lefedő, korszerű járműgyárrá fejlődött: itt gördül le a gyártósorról az Audi TT Coupé, az Audi TT Roadster, valamint az Audi A3 Limousine és az A3 Cabriolet is.“

Thomas Faustmann irányította a győri modellek és számos motorvariáns sorozatgyártásának elindítását és felfuttatását. Ezen túlmenően a szerszámgyár, a motor- és járműfejlesztési területek kapacitás- és kompetenciabővítésében is tevékenyen részt vett, elismerést szerzett Magyarország és a győri régió mint vonzó beruházási célpontok fejlesztésében. Jövőbe mutató kezdeményezésekkel, együttműködésekkel és számos oktatási projekt elindításával segítette a jövő generációit.

„Peter Kössler, csakúgy mint Thomas Faustmann, több mint 20 éve dolgozik a konszernben. Eddigi pozícióiban – különösen gyárvezetőként – hatalmas tudásra és tapasztalatra tett szert. Vezetése alatt az ingolstadti gyár az Audi-konszern technológiai központja, valamint Európa második legnagyobb járműgyára lett”, mondta Hubert Waltl az Audi Hungaria ügyvezetésének jövőbeni elnökéről.

Peter Kössler finommechanikai megmunkálás-technikai mérnökként és energetikai elektrotechnikusként végzett. 1986-ban kezdte meg pályafutását az Audinál, Ingolstadtban. A termelés területén betöltött csoport- és projektvezetői megbízások után 1997-től a gyártás- és struktúratervezés területekért felelt. 2002-től az ingolstadti présüzem vezetőjeként dolgozott, majd két évvel később az Audi gyártótelephelyei alkotta présüzem-divízió vezetésére kapott megbízást. 2007 óta Ingolstadtban gyárvezető tisztséget tölt be. 2009-től kezdődően Peter Kössler az AUDI AG felügyelőbizottságának tagja.

Thomas Faustmann karrierje 1991-ben indult gyártástervezőként a Volkswagennél Salzgitterben. 1995-ben a gépészmérnökként végzett Faustmann a chemnitzi gyáregység motor-gyártástervezés területének vezetőjeként folytatta pályáját, majd 1998-tól a salzgitteri gyár R5/V/W motor-központjának vezetőjeként dolgozott. 2002-ben érkezett az Audi Hungariához, mint termelésért felelős ügyvezető igazgató. 2004-től az ügyvezetés elnökeként irányította a győri vállalatot, továbbá vezetése alá tartozott az ingolstadti gyár motor-gyártástervezés területe is. 2007-ben a magyar autóipar fejlődéséért végzett munkájáért a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetését vehette át. 2014-ben a győri Széchenyi István Egyetem az oktatás és a kutatási együttműködések kiépítése iránti személyes és szakmai elkötelezettségét díszdoktori címmel ismerte el.
 

Letölthető állomány

  • Dr.h.c.Thomas Faustmann.jpg Letöltés (1644,29KB)

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap