keresés

124 szakmunkástanuló tett záróvizsgát az Audi Hungariánál

2017. 06. 23.

• Az Audi Hungaria duális képzésében idén 124 fiatal szerzett szakmát
• Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatósági tagja: „Büszkeség számunkra végzőseink kiváló szaktudása“
• Innovációs díj két új szakma bevezetéséért

Győr, 2017. június 23. – Az AUDI HUNGARIA Zrt. és partneriskolái duális
szakképzésében idén 124 tanuló szerzett bizonyítványt. Jelenleg 15 különböző
szakma közül választhatnak a diákok. Az elmúlt 16 év során mintegy 1800 fiatal
végzett az Audi Hungaria gyakorlatorientált oktatási rendszerében, melynek
egyre bővül a szakmakínálata.

Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatósági tagja,
Marco Reich, az Audi Akademie Hungaria vezetője, valamint Fekete Dávid, Győr város
alpolgármestere a 11 legjobb végzőst elismerésben részesítette.

„Versenyképes gazdasághoz versenyképes szakképzésre van szükség. Ennek érdekében folyamatosan fejlesztjük duális oktatási rendszerünket, melyet vállalatunk immár 16 éve rendkívül sikeresen működtet”, mondta el Dr. Knáb Erzsébet. Az Audi Hungaria egyik definiált célja a szakmák vonzerejének növelése, a szakképzés igény szerinti bővítése, hogy a vállalat a jövőben is kielégíthesse szakemberigényét.
Ebben a tanévben két új szakma, a járműipari karbantartó technikus és az alternatív gépjárműhajtási technikus is helyet kapott a képzési kínálatban. Ezek bevezetését a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Szakképzési Innovációs díjjal ismerte el.

A vállalat nagy hangsúlyt fektet az új generáció oktatására és már a tanulóévek alatt felkészíti a fiatalokat a jövő szakmai kihívásaira. Jól felszerelt oktatóközpont segíti a tanulást, mely az elmúlt évek során folyamatosan bővült. Idén tavasszal két új robotcellát helyeztek üzembe, amin új kompetenciákat sajátíthatnak el a tanulók. Az e-motorok és a hibrid technológiák oktatásához létrehoztak egy oktatóállomást, ami az elektromobilitásra készíti fel a diákokat.

A digitalizáció jegyében modern eszközök állnak rendelkezésre, a többi között iPad-ekkel támogatott Mobile-Learning teszi inspirálóvá a tanulást. A diákok elektronikus tananyagaikat önállóan elkészíthetik és bármilyen mobil eszközről elérik. Így saját projektek létrehozására és önálló tanulásra ösztönzik őket.

Az AUDI HUNGARIA Zrt. Magyarországon elsőként indította el a duális szakképzési modellt, melyet jelenleg a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziumával, Szakközépiskolájával és Kollégiumával, a Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziumával és Szakközépiskolájával és a Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiumával együtt működtet. A duális képzésben végzett tanulók több mint 90%-a tanulmányai befejeztével az autóipari nagyvállalatnál helyezkedik el. A következő tanévben 125 új tanuló kezdi meg tanulmányait a duális rendszerben.

Letölthető állomány

  • 11 legjobb szakmunkástanuló.jpg Letöltés (2,51MB)

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap