keresés

Teszt extrém időjárási viszonyok között az Audi Hungariánál

2018. 06. 21.

• Új klímakamra extrém, -40 és +80 Celsius-fok közötti tesztekhez
• Achim Heinfling, az igazgatóság elnöke: „Tovább bővítjük vizsgálati kompetenciánkat Győrben”

Győr, 2018 június 21. – Az Antarktisz és a Szahara beköltözött az Audi Hungariához: a magyar mérnököknek mostantól egy új klímakamra áll rendelkezésükre a termikus vizsgálatokhoz, mellyel  extrém körülmények között tesztelhetnek autókat és alkatrészeket. A szakemberek az új klímakamrában valamennyi Győrben készült modellt  tudják vizsgálni -40 és +80 Celsius-fok közötti hőmérséklet-tartományban.

„A klímakamrával az extrém hőmérsékleti helyzetekben történő tesztelés lehetőségét teremtettük meg, és ezzel tovább bővítettük  vizsgálati kompetenciáinkat”, mondta Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke. A Győrben készülő modelleket a minőségbiztosítás munkatársai többek között egy csúcsmodern vizsgálólaborban, a belső tesztpályán és a szélcsatornában is tesztelik.

Az Audi Hungaria klímakamrája extrém hőmérsékleti helyzeteket – a trópusi forróságtól egészen a sarkvidéki hidegig – képes szimulálni. Így az autókat olyan időjárási viszonyok között vizsgálják, mint amilyen például Kínában, Indiában és Oroszországban uralkodik. Korábban ezeket a teszteket a konszern más telephelyeivel együttműködve Ingolstadtban és Pozsonyban végezték.

Az Audi Hungaria saját klímakamrája egy magyar gyártó bevonásával hat hónap alatt készült el. Az új technológia egy évben 300 vizsgálati napot és számos tesztprogram lefuttatását teszi lehetővé, többek között egy olyan vizsgálati ciklus végrehajtását, melynek során az autót vagy az alkatrészt 12 óra alatt +80 Celsius-fokos hőmérsékletről és 80 százalékos páratartalomról -40 Celsius-fokra hűtik le.

Az Audi Hungaria szakértői az új klímakamrában a jelenlegi modellpaletta – Audi A3 Limousine és Cabriolet,  valamint az Audi TT Coupé és Roadster – mellett a jövőben az új, Győrben készülő prémium kompakt városi terepjárót, a Q3 modellt is tesztelhetik.

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap