Kényszerből erény: saját fejlesztésű kézfertőtlenítő automata az Audi Hungariánál

2020. 06. 05.

– Az Audi Hungaria számára elsődleges fontosságú munkatársai
egészségének megóvása. Ennek jegyében immár nem csak motorokat és autókat, hanem saját
fejlesztésű kézfertőtlenítő automatákat is készítenek a győri audisok.
Eddig közel 140 darabot gyártottak a vállalat munkatársai, az eszköz a gyakorlatban is jól
vizsgázott. Ezt bizonyítja az is, hogy a kézfertőtlenítő automatát a győri vállalat találmányként
szabadalmaztatja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál

A gyakori kézfertőtlenítés része a vírusbiztonságos munkavégzésnek, ehhez azonban olyan nagy teljesítményű, érintésmentes készülékre volt szükség, amelyet kereskedelmi forgalomban nem lehet beszerezni. Kényszerből erényt kovácsoltak az Audi Hungaria munkatársai, hiszen mindössze egy hét alatt fejlesztették ki az automatát, amely egyetlen feltöltéssel ötezer kézfertőtlenítésre alkalmas. Az egy méter magas, 38 centiméter mély és 40 centiméter széles készülék háza az Audi Hungariánál használatos standard fém szemetes, amely pont olyan méretekkel rendelkezik, amibe a szükséges alkatrészek beépíthetők. Két tartálya közül az egyik a fertőtlenítőszert tartalmazza, a másik pedig a felfogó tartály. A szerkezetet a kezet érzékelő szenzorok vezérlik, így az automatikusan pumpálja a kézfertőtlenítőt.

 

A találmányt nagy részben termelőberendezések alkatrészeiből és a raktárból elérhető eszközökből alkották meg a motorgyár központi karbantartásának munkatársai, figyelve a költséghatékonyságra, az ergonómiára, valamint a gyakori használhatóságra. Az Audi Hungaria munkatársainak példaértékű a hozzáállása a vírusbiztonságos munkavégzéshez, fegyelmezetten betartják a bevezetett óvintézkedéseket.


 

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap