Az Audi-gyár névjegykártyája egyre vonzóbb

2020. 11. 13.

Győr, 2020. november 13. – Alfons Dintner a Kisalföld napilapnak adott interjút, amelyben értékelte az elmúlt egy évet. „A Győrben naponta gyártott 9000 motorból már ma 600-700 elektromotor” – mondta az igazgatóság elnöke.

 

– Szinte pont egy éve Ön az Audi Hungaria igazgatóságának az elnöke. Milyen volt ez az egy év Győrben?

 

– Nagyon gyorsan eltelt az első évem, kifejezetten eseménydús és érdekes volt. Ezzel együtt természetesen nem úgy telt, ahogy elképzeltem magamnak. Ideérkezésemkor a Kisalföld olvasóinak azt mondtam, hogy az Audi Hungariának 2020-ban története legsikeresebb évét kellene írnia, minden idők legmagasabb termelési mutatóival. Ma pedig egy teljesen váratlan és szokatlan élethelyzetben vagyunk, amit korábban még soha nem éltünk át. Az adott helyzet ellenére kijelenthetem, hogy összességében egy sikeres évet zárunk. Ez stratégiai céljaink elérésében és a koronavírus-járvány kapcsán gyűjtött tapasztalatainkban is megmutatkozik.

 

– A világjárvány változtatott-e a munkavállalók szemléletén és érezhetőbb lett-e a tulajdonosi szemlélet, illetve a munkahelyek megtartásáért az együttműködés?

 

– A világjárvány valamennyiünk hozzáállását megváltoztatta, így a munkavállalókét, a menedzsmentét és a munkavállalói érdekképviseletét is. A járvány kitörésekor, mint mindenütt, az Audi Hungariánál is érezhető volt a félelem. Tudatosan kellett kommunikálnunk, hogy ezt a félelmet feloldjuk. Kiemelten fontos volt, hogy bevonjuk a munkatársainkat a történésekbe és közösen alakítsuk át a gyárat Covid-biztossá. A termelést szervezett keretek között állítottuk le, azonnal krízisstábot alakítottunk, ahol nemcsak egészségügyi szakemberek ültek, hanem a különböző szakterületek és az üzemi tanács is képviseltették magukat. A munkatársakkal való intenzív, napi szintű kommunikáció összekovácsolt bennünket. A vezetők és munkatársak közös csoportokat alakítottak, melyek még nagyobb teret nyitottak a munkatársi ötleteknek, melyek közül számos meg is valósult. Az emberek érezték, hogy gyorsabban reagáltunk környezetünknél, így ismét sikerült erősíteni a belénk vetett bizalmat. A tavaszi bértárgyalásokat pozitív végkimenetellel zártuk, és továbbra is elkötelezettek vagyunk törzsgárdánk munkahelyeinek biztosítása iránt. Ezért is mondhatom, hogy eddig alapvetően sikeresen jutottunk túl a koronavírus okozta nehézségeken. Ez érvényes munkatársaink egészségének megóvása, valamint stratégiai céljaink elérése szempontjából is.

 

– Júniusban Orbán Viktor miniszterelnök szimbolikusan az Audi Hungariával indította újra a gazdaságot és elvárta az Audi nevű sikersztori folytatását. Azt is kilátásba helyezte, hogy ha a vállalatnak szüksége van rá, akkor a kabinet kész pénzügyi hátteret biztosítani a győri Audi-gyár működéséhez. Milyen kormányzati segítséget kértek, kaptak és vettek igénybe?

 

– Amikor Orbán Viktor nálunk járt, gyakorlatilag már túl voltunk a mélyponton és ismét termelésünk felfuttattatásán dolgoztunk. A motorgyártásban három műszakban folyt a termelés, a járműgyártásban miniszterelnök úr ittjártakor indítottuk el a harmadik műszakot. Abban azonban nem lehettünk biztosak, hogy nem jön-e esetlegesen egy újabb visszaesés. A látogatáskor elmondtuk Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, hogy problémát jelenthet számunkra egy újabb, még rosszabb helyzet kezelése, ugyanis a rugalmas reagálási lehetőségeinket már kimerítettük. A miniszterelnök úr felajánlotta az anyagi támogatást a Magyarországon rendelkezésre álló forrásokból. Számára is a törzsgárdánk munkahelyeinek megtartása kiemelten fontos volt. A termelésben dolgozó munkatársaink esetén a támogatást a kormányzat által biztosított formában nem volt lehetőségünk úgy igénybe venni, mint a környezetünkben lévő kisebb vállalkozásoknak. Ezt a kormányzati programot kifejezetten kisebb vállalatokra dolgozták ki. A párbeszéd a kormánnyal a nagyvállalatok támogatási lehetőségeiről – későbbiekben még szükség lehet rá – továbbra is folyik.

A teljes interjú a lenti linken érhető el:
https://www.kisalfold.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/az-audi-gyar-nevjegykartyaja-egyre-vonzobb-interju-alfons-dintner-igazgatosagi-elnokkel-10402078/

 

 

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap