Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter az Audi Hungariánál – Épül az új elektromotorgeneráció gyártósora

2021. 06. 14.

Győr, 2021. június 14. – Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter látogatást tett a mai napon az Audi Hungariánál.

A látogatás alkalmával a miniszter és Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, valamint az igazgatóság tagjai közösen áttekintették a vállalat innovációs stratégiáját és az ehhez kapcsolódó, az Audi Hungaria jövőképességét nagyban meghatározó projekteket. Ezt követően közösen megtekintették az Audi Hungaria új elektromotor-generációja gyártására épülő termelőberendezéseit. A jövőbemutató beruházás állami támogatással valósul meg. Az új motorgeneráció gyártására a vállalat egy teljesen új gyártóterületet alakított ki. Ebben az új gyáregységben készülnek a jövőben azok az új fejlesztésű elektromotorok, amelyek a Volkswagen konszern prémium elektromos platform (Premium Platform Electric – PPE), tisztán elektromos meghajtású modelljeibe kerülnek beépítésre.

Az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyáraként az elektromos meghajtású hibrid gépjárművek és elektromotorok gyártásával az Audi Konszern elektromobilitási stratégiájának jegyében aktívan alakítja a járműipar transzformációját.

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap