Audi Hungaria: 40 millió motor Győrből a világnak

2021. 09. 03.

• Egy elektromos meghajtás a 40 milliomodik győri motor
• Peter Kössler, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja: „Az Audi Hungaria az elektromos meghajtások gyártásának központjává vált az Audi Konszernben és konzekvensen halad tovább az elektromobilitás útján”
• Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke: „Magasan képzett csapatunkkal felkészültünk a jövő kihívásaira”

Győr, 2021. szeptember 3. – Legördült az Audi Hungaria gyártósorairól a 40 milliomodik motor, egy 190 lóerős (140 kW) elektromos meghajtás, amelyet a vállalattól CO2-semlegesen, „zöld vonatokkal” szállítanak Brüsszelbe, ahol egy tisztán elektromos Audi e-tron modellbe építenek be. Az Audi Hungariánál 1994-ben kezdődött a motorgyártás, mára a vállalat a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött. 2018-ban egy új korszak kezdődött az Audi Hungariánál az elektromos motorok sorozatgyártásával, melyekből ez idáig összesen több mint 200 000 darab készült Győrben. Az elektromobilitás jegyében a vállalat már készül a következő elektromos motorgeneráció gyártására.

 

„A győri gyártótelephely az Audi Konszern nemzetközi termelési hálózatának meghatározó oszlopa, amely hatékony folyamataival, vonzó termékpalettájával és nagyszerű csapatával nagymértékben hozzájárul a konszernünk sikereihez. Ennek köszönhetően az elmúlt években az Audi Hungaria nagyszerű hírnévre tett szert a motorok és az elektromos meghajtások gyártása terén és konzekvensen halad tovább a megkezdett úton”, mondta Peter Kössler, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja és az Audi Hungaria felügyelőbizottságának elnöke.

 

„Az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyáraként immár közel 30 év tapasztalatával gyártja hatékony belső égésű motorjait, valamint 2018 óta az elektromos meghajtásokat. A 40 milliomodik motor legyártása teljesítőképességünk újabb bizonyítéka. Büszke vagyok az Audi Hungaria csapatára, magas szintű szaktudásuknak és elkötelezett munkájuknak köszönhetően vállaltunk felkészült a jövő kihívásaira”, fűzte hozzá Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

 

A 40 millió motorból a legnagyobb arányban a négyhengeres Otto-motorok részesültek, összesen 19 milliónál is több készült belőlük az Audi Hungariánál. Másodikként több mint 11 millió darabbal a négyhengeres dízelmotorok járultak hozzá a jubileumhoz, míg az hathengeres Otto-motorcsalád közel 4,5 millió darabbal részesült a 40 millió győri erőforrásból.

 

Az elektromobilitásra történő átállás korszakában csúcstechnológiára, megalapozott szaktudásra és egy elkötelezett csapatra van szükségünk, hogy sikeresen tudjuk venni a kihívásokat. Nálunk, az Audi Hungariánál minden feltétel adott, hogy sikeresek legyünk a jövőben is. Csapatommal készen állunk a következő 40 millió meghajtás gyártására, Győrből a világnak”, mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelő igazgatósági tagja.

 

Az elektromobilitás jegyében az Audi Hungaria három éve gyártja az elektromos meghajtásokat, és már javában készül az új elektromos motorgeneráció gyártására. A jövőben Győrben fognak készülni az elektromos meghajtások a konszern tisztán elektromos modelljeihez, amelyek a Porsche-val közösen kifejlesztett prémium elektromos platformra (Premium Platform Electric – PPE) épülnek. Az új motorok gyártásához egy meglévő gyártócsarnokban alakítottak ki egy 15 000 négyzetméteres területet, a sorozatgyártásban 700 munkatárs fog dolgozni. A meghajtások gyártása mellett további alkatrészek, mint például a státor és a váltókomponensek is a vállalatnál fognak készülni az új e-motorgeneráció számára.

 

Az Audi Hungariánál 1994-ben egy négyhengeres, ötszelepes erőforrással indult a motorgyártás története. Az évek során folyamatosan bővült a motorgyártás portfóliója, újabb motortípusok, mint például CNG-motorok és elektromos meghajtások bevezetésével. Mára az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött. A vállalat munkatársai évente közel kétmillió motort gyártanak a Volkswagen Konszern 38 járműgyára számára világszerte.

Letölthető állomány

  • Sajtófotó1_40mio_motor.jpg Letöltés (4,35MB)

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap