Jöttek, láttak, szereltek: Újságírók az Audi Hungariánál

2021. 11. 10.

Győr, 2021. november 11. – Az Audi Hungaria 2018-ban az elektromos hajtások gyártásával egy teljesen új kompetenciaterületre lépett, amellyel megalapozta a vállalat fenntartható és hosszútávú versenyképességét. Az elektromobilitás jegyében szervezett tegnapi sajtóélménynapon az újságírók nyerhettek betekintést a vállalat elektromobilitással kapcsolatos tevékenységeibe. A médiaképviselők három helyszínen meg is mutathatták szerelői képességeiket: az elektromos motor gyártócsarnokában, a szerszámgyárban és a szereldében. Az újságírók az egyes élményállomások között Audi e-tronokkal közlekedtek.

A sajtóképviselőket Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja és Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja köszöntötte, majd egy rövid jövőbe mutató kitekintést követően az újságírók különböző élményállomásokon mélyedtek el és kapcsolódtak be a gyártási folyamatokba.

 

Az elektromos motor gyártócsarnokában vezető nélküli szállítóeszközök köszöntötték a médiaképviselőket, majd elkísérték őket az első állomásra, ahol stator-tekercselés, majd bandázsolás bemutatására is sor került, valamint az elektromos motorok összefűzését is kipróbálhatták. Az újságírók azt is megtapasztalhatták, hogy az IT-rendszerek milyen fontos szerepet töltenek be az elektromos motor gyártásában. Ezután következett az akkusztikai vizsgálat, ahol a résztvevőknek különböző motorhangokat kellett felismerniük. A programot ezen az élményállomáson egy látványos robotshow zárta. A szerszámgyárban az újságírók Audi Q3 plug-in-hibrid sárvédőt gyártottak, részt vettek a lepréselt alkatrészek optikai mérésében, és megtekintették az Audi e-tron GT karosszériaelemeinek gyártását. A vállalat járműgyári szereldéjében a médiaképviselők megismerkedhettek a plug-in-hibrid modellek, az Audi Q3 és Q3 Sportback gyártásával és annak főbb alkatrészeivel, majd az e célra kijelölt munkadarabon ki is próbálhatták a szerelés egyes folyamatait.

Letölthető állomány

  • audi újságírói élménynap-107.jpg Letöltés (3,51MB)

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap