Tavaly elnyerte a Legjobb tanulónak járó díjat, idén pedig már az Audi Hungaria munkatársa

2022. 02. 25.

Az AUDI HUNGARIA Zrt. Magyarországon elsőként indította el a duális szakképzési modellt immár csaknem 20 éve, melyet jelenleg öt győri középiskolával közösen működtet. A duális képzésben végzett tanulók többsége tanulmányai befejeztével az Audi Hungariánál helyezkedik el.
Schneider Richárd 2021-ben nyerte el a Volkswagen Konszern által alapított „Best Apprentice” díjat. Azóta a győri vállalatnál szériabeszerzési ügyénintéző feladatokat lát el, mint audis munkatárs.

- Az Audi Hungaria duális képzésének az az Idegennyelvű ipari- és kereskedelmi ügyintéző duális szakképzésére jártál, miért erre a képzésre jelentkeztél?

Az érettségi után nem tudtam eldönteni merre vegyem az irányt, mi lenne számomra a legmegfelelőbb út. Azt gondoltam, mivel szeretek kommunikálni és a német nyelv is jól megy, ami előfeltétele volt a képzésnek, illetve ajánlottak angol nyelvi továbbképzést is, valamint nyelvvizsga lehetőséget is, így örömmel jelentkeztem.

-Milyen tantárgyaid voltak? Milyen volt az elméleti és gyakorlati képzés Audi Hungariánál?

Óriási előnyt jelent a nagybetűs életben, hogy egy átfogó képet kaptunk az egész rendszer működéséről, sok hasznos tapasztalattal és tudással lettünk gazdagabbak. A két év alatt számos területet jártunk be a logisztikától a beszerzésen át, a projektmenedzsmentet érintve a pénzügyig. Minden fő vállalati területre betekintést kaptunk, kipróbálhattuk magunkat a munkakörökben, hogy milyen élesben a munka. Nagyon élveztem, mert gyakorlatban sokkal jobban felkészített, hogy milyen egy nagyvállalatnál élesben dolgozni.

- Tudatos volt, hogy a gimnázium elvégzése után reál terület felé vetted az irányt?

Sosem tudtam meghatározni, hogy inkább reál vagy humán beállítottságú vagyok. Valahol mindig a kettő között éreztem magam. Mind a két területen van olyan rész, ahol bizonytalanabbnak éreztem magam. De megtaláltam az arany középutat, hiszen az Audi Hungariánál mindenből kaphatok egy kicsit és el tudom mélyíteni bennük a tudásomat.

-Mit jelent számodra, hogy az Audi Hungariánál dolgozhatsz?

Amikor 18 évesen belecsöppentem diákként ebbe a hatalmas vállalati életbe, először szinte fel sem fogtam. Számos ismerősöm dolgozik a cégnél, akár direkt, akár indirekt területen, így valahol mindig is nagy vágyam volt kipróbálni magam. Mindenki jó véleménnyel volt a vállalatról és amint ide kerültem ezek be is igazolódtak.

A munka és a főiskolai tanulmányok összeegyeztetése sokszor nem egyszerű, ugyanis jelenleg levelezőn végzem az egyetemet. Mindenképpen szeretnék felsőfokú végzettséget szerezni, de nagyon örülök és hálás vagyok, hogy ennek ellenére is bizalmat szavaztak nekem a vállalatnál, amivel szerencsére sikerült is élnem, immár másfél éve.

- Mit csinálsz pontosan a beszerzési osztályon?

A konszernen belül, legyen az Audi-, Volkswagen- vagy Volkswagen haszongépjárművek a műanyag fröccsöntött alkatrészeit szerezzük be. Az újonnan fejlesztett, megrajzolt, megtervezett alkatrészekhez és új projektekhez keresünk alkalmas beszállítókat. Nyilván szem előtt tartva az árat, Mindig a legjobb partnereket és a legjobb minőségű alkatrészeket keressük a legkedvezőbb áron. Fontos, hogy folyamatosan biztosítsuk az termelés ellátását, de semmi sem mehet a minőség rovására. A piaci helyzet most több kihívást is tartogat számunkra.

-Hogyan küzdöd le ezeket a kihívásokat?

A kommunikáció a kulcs szerintem. Mindent meg lehet beszélni, és a szavak sokkal többet jelentenek, mint több tíz megírt email. Én ebben hiszek.

-Milyen további terveid, céljaid vannak?

Még tanulni, fejlődni szeretnék a saját területemen. Mindig találkozni újdonságokkal, de szeretném az egyetemet is időben befejezni és jó eredményekkel zárni.

Aztán meglátjuk mit hoz a jövő, de nem zárok ki egy időszakos külföldi szakmai előrelépési lehetőségét sem. Most jól érzem magam, az a célom, hogy minél többet tanuljak és szívjam magamba a tudást az Audi Hungariánál.

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Korábbi híreinket az Archívum oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap