Újabb elektromos motorcsalád gyártása indul az Audi Hungariánál

Újabb elektromos motorcsalád gyártása indul az Audi Hungariánál

2022. 06. 21.

Budapest/Győr, 2022. június 21. – A mai napon közösen jelentette be Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Simon Róbert Balázs, parlamenti képviselő, Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke és Robert Buttenhauser az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja Budapesten a Külügyminisztériumban, hogy a jövőben tovább bővül a vállalatnál készülő elektromos hajtások portfóliója. A beruházás, amelyben Magyarország kormánya is szerepet vállal több mint 260 munkahely megőrzéséhez járul hozzá, és tovább erősíti Magyarország szerepét a világ járműiparában.

„A járműipar átalakulásával összhangban számunkra is elengedhetetlen üzleti modellünk és termékportfóliónk átalakítása, hogy megőrizzük és tovább erősítsük versenyképességünket és hosszú távú munkahelyeket tudjunk biztosítani munkatársainknak. Jövőbe mutató termékeinkkel és kompetenciaalapú szolgáltatásainkkal továbbra is fontos szerepet töltünk be a Volkswagen Konszernben és hozzájárulunk Magyarország sikereihez a járműipar új korszakában”, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Az új, úgynevezett MEB ECO (Modularer E-Antriebs-Baukasten – modulrendszerű elektromos hajtáskoncepció) hajtásokat a Volkswagen Konszern kis méretű elektromos autóiba építik. A gyártás a tervek szerint 2025-ben kezdődik Győrben, amelyhez egy új gyártóterületet alakítanak ki. Az új termék gyártása új kompetenciákat is jelent, hiszen a gyártási mélység növelésével az elektromos hajtáshoz szükséges lemezcsomagot és a forgóegységet (rotor) is a győri munkatársak fogják készíteni, valamint a későbbiekben a teljesítményelektronika gyártása is vállalatnál történik.

„Vállalatunk több éves tapasztalattal rendelkezik az elektromos hajtások technológiája terén. A jelenlegi, évente mintegy százezres darabszámban készülő elektromos motorcsalád hamarosan kiegészül a következő elektromos motorgeneráció, a PPE hajtások gyártásával. A motorgyártásunk átalakulásának következő meghatározó lépéseként érkezik hozzánk az MEB ECO motorcsalád. A sorozatgyártás elindulásáig felkészítjük munkatársainkat az új technológiára, valamint hozzásegítjük őket az új alkatrészek gyártásához szükséges kompetenciák elsajátításához”, mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az Audi Hungaria az világ legnagyobb motorgyáraként évente mintegy 1,6 millió motort gyárt a Volkswagen és Audi Konszern márkái, köztük a Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda, Lamborghini és Porsche modellek számára. A vállalatnál 2018-ban kezdődött az elektromos hajtások gyártása, nemrég készült el a 300.000. e-motor Győrben.

Az Audi Hungaria nem csak gyártja az elektromos hajtásokat, hanem a folyamatok és a fejlesztési tevékenységek terén szerzett szaktudását is kamatoztatja a sorozatgyártásban lévő és az új termékek esetén. A vállalat már javában készül az új Premium Platform Electric (PPE) e-motorgeneráció gyártására. A Volkswagen Konszern világszerte négy gyártótelephelyen készíti az elektromos hajtásokat, melynek során a konszern márkái közötti technológia tudástranszfer és a szinergiák kihasználása központi szerepet játszik.

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap