Szabadidejükben közösen zenélnek az Audi minőségbiztosítási mérnökei

Szabadidejükben közösen zenélnek az Audi minőségbiztosítási mérnökei

2022. 10. 03.

Ma már talán ritkaságszámba megy, ha az egy munkahelyi kollektívához tartozó dolgozók a szabadidejüket is együtt töltik, mégis találhatunk erre jó példát az AUDI HUNGARIA ZRT.-nél is. Az előszéria gyártás minőségbiztosítási mérnökei közül hárman igazán egy húron pendülnek, hiszen nem csupán a szakmájuk, hanem a zene szeretete, sőt a közös muzsikálás is összeköti őket. Tóth-Kunos Tamás, Mika Norbert és Németh Kristóf egy zenekarban játszanak, így a munkaidőn kívül is sok időt töltenek együtt a próbákon és a fellépéseken.

Az Abdán élő Tóth-Kunos Tamás tinédzserként vette kezébe először a gitárt, a felnőtt élet azonban eltérítette erről a pályáról, és több mint két évtizedig legfeljebb a gyermekeinek játszott néhány dalt a lakás falain belül. A sors azonban egy másik hobbimuzsikust sodort a szomszédságába, kinek lányának tizennyolcadik születésnapja jó alkalomnak bizonyult a zenélésre: meglepetésként néhány számból álló műsort próbált össze az abdai amatőr csapat: a szintén közelben lakó basszusgitárt ragadó Hancz Zoltán, a ritmusgitáros Tóth-Kunos Tamás és az apuka, Bogyó Tamás dobos mellé utóbbi fia szállt be énekelni. A szülinapi produkció nem csak a közönségnek tetszett, maguk az alkalmi fellépők is úgy gondolták, jó kis kikapcsolódás lenne rendszeresen közösen zenélni.

„A néhány számos bemutatkozásunk után úgy gondoltuk, folytatni kellene a zenélést, de ha igazi zenekarként akarunk működni, szükség lesz még hangszeres tagokra és persze állandó énekesre is.” – folytatta a zenekar alakulásának történetét Tóth-Kunos Tamás. – „Kollégámról, Mika Norbertről tudtam, hogy gitározik, más együttesekben is játszik, így kézenfekvő volt, hogy őt hívjam a csapatba. Nem kellett sokáig győzködnöm, szívesen csatlakozott hozzánk szólógitárosként.

„A hangszeres szekció kialakult, de az énekes, a frontember megtalálása nem igazán akart sikerülni. – vette át a szót Mika Norbert, aki nem csak gitárszólóival, hanem a banda technikusaként a megfelelő hangzás biztosításával is segíti az „Alakulat Rock Band” nevet viselő zenekart. – Próbálkoztunk több jelölttel is, de állandó tagként nem ragadt meg senki. Aztán, ahogyan az sokszor lenni szokott, a vak véletlen segített.

A vak véletlen pedig Németh Kristóf személyében érkezett, aki az Audi minőségbiztosítási területén kezdett dolgozni, és hamarosan kiderült róla, hogy „szintén zenész”. Kollégái tudták tehát, hogy hangszeren játszik, Tóth-Kunos Tamás pedig szinte csak a vicc kedvéért szegezte neki egyszer a kérdést: „Nem tudsz te énekelni?” A válasz pedig talán még a kérdezettet is meglepte: „Megpróbálhatjuk!” – hangzott a felelet. Kristóf az abdai próbateremben mutatta meg mire képes énekesként, és a sikert mi sem jelzi jobban, mint hogy azóta is ő énekli az együttes dalait.

„Magyar és külföldi rock feldolgozásokat játszunk, de szeretnék saját dalokkal is bemutatkozni. Arra törekszünk, hogy a mi szerzeményeinkkel is bővüljön a repertoár”. – érzékeltetette az együttes stílusát Tóth-Kunos Tamás. – „Olyan dalokat adunk elő, amelyek közismertek, de nem elcsépeltek, nem játszották még unásig őket. Azt tapasztaljuk, hogy a rock klasszikusai minden korosztályt megszólítanak, a tizenévesektől az ötvenes-hatvanas korosztályig minden generáció képviselője feltűnik a közönségünk soraiban.”

„Ezek a dalok kortól függetlenül megérintik a lelkeket.” – erősítette meg zenésztársát Mika Norbert.        

Az együttessel az Audiban dolgozók is találkozhatnak, októberben egy belső rendezvényen szórakoztatják kollégáikat. A szélesebb közönség a csapat közösségi oldalán értesülhet a fellépésekről vagy rákereshet dalaikra a videó megosztó portálokon. 

Tóth-Kunos Tamás minőségbiztosítási mérnök 1998 óta dolgozik a győri Audinál, belépésekor a járműgyártási részlegen a korábbi TT modellek összeszerelésének utómunkáiban vett részt. Nyolc év után a motorgyárba került, ahol a minőségbiztosítási területen a szervizektől, partnerektől érkező vevői reklamációkkal foglakozott. Jelenlegi pozíciójában 2014-től tevékenykedik, most minősített auditorként a vásárolt alkatrészek minőségbiztosításáért felelős. Munkájához hozzá tartozik a sok utazás az európai országoktól Törökországon keresztül Kínáig, hiszen mielőtt a vállalat szerződést köt egy beszállítóval, annak gyártási, technológiai folyamatait elemezni szükséges. Ezen kívül a szakmai szabványok, jogszabályi előírások betartását, illetve az Audi belső szabványelőírásának teljesítését is vizsgálja a cég partnereinél, annak érdekében, hogy garantáltan kifogástalan minőségű alkatrészek kerüljenek az előszéria- és a szériagyártásba. Feladatai közétartozik az alkatrészek minőségbiztosításával foglalkozó részlegen a koordinációs tevékenység ellátása is.

Mika Norbert alkatrészfelelős mérnök, szakmai koordinátor 12 éve az Audi munkatársa, a beszállítóktól vásárolt termékek bizonyos körének megfelelő minőségéért felel. Munkájához tartozik a beszállítók által gyártott csövek minőségének vizsgálata, legyen szó fémből, gumiból vagy éppen műanyagból készült alkatrészről. A minősített alkatrészek sokféleségéből fakadóan feladata ellátáshoz széles körű anyagismeretre van szükség, valamint a legkülönfélébb gyártási folyamatok és technológiák, megmunkálási eljárások ismeretére. Különösen izgalmas kihívás, amikor a minőségbiztosítási területen olyan, még kiforratlan technológiák jelennek meg, amelyek használatát tekintve még nagyon kevés iparági tapasztalat áll rendelkezésre. A részlegen belül koordinációs feladatokat is ellát, így elengedhetetlen, hogy a kollégái által minősített egyéb alkatrészeket illetően is alapos jártassággal rendelkezzen. Az Audi által megkövetelt „nulla hiba stratégia” megvalósításához alapos felkészültségre és nagy precizitásra van szüksége. A beszállítókkal való kapcsolattartáshoz hozzá tartoznak a gyakori utazások, telephely látogatások, a partnerek gyártási folyamatainak megismerése és elemzése.

Németh Kristóf 2017 márciusában gyakornokként került a győri Audi gyárba, akkor az anyagvizsgáló laborban dolgozott. 2018-tól főállású munkatárs, az elmúlt évben csatlakozott az előszéria minőségbiztosítással foglalkozó csapathoz. Alkatrészfelelős mérnökként a vásárolt termékek, funkciós rendszerek minősítése tartozik feladatkörébe, ezen belül a tömítések és rezgéscsillapítók minőségének vizsgálatát végzi. A minőségbiztosítási területen dolgozók többségéhez hasonlóan mindennapi feladata a beszállítók, partnerek látogatása, az általuk alkalmazott gyártási folyamatok, technológiák vizsgálata. Az alternatív meghajtású, elsősorban elektromos járművek gyártásának előtérbe kerülése új kihívásokat jelent munkájában, hiszen ezek előállításánál más a beépítési környezet, a belső építésű motorokra nem jellemző új technológiák, új alkatrészek elemzése és minősítése válik szükségessé.

Letölthető állomány

  • [winaero.com] Lock Screen #02.jpg Letöltés (183,77KB)
  • [winaero.com] Lock Screen #03.jpg Letöltés (607KB)
  • [winaero.com] Lock Screen #04.jpg Letöltés (741,23KB)

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap