Kreatív munka az Audi Hungariánál és négylábú sikerek a versenypályán

Kreatív munka az Audi Hungariánál és négylábú sikerek a versenypályán

2022. 11. 17.

Németh Nikoletta az AUDI HUNGARIA Zrt. belső kommunikáció és employer branding részlegének kommunikációs munkatársaként dolgozik, és egyik fontos feladata a vállalat munkatársi rendezvényeinek szervezése. A világ elitjéhez tartozó cég eseményeinek mindenkori jellemzői a gördülékenység, a minőség, az elegancia. Ezek a kategóriák köszönnek vissza Nikoletta kedvenc szabadidős tevékenységében is, hiszen magas szinten űzi hobbiját: a gyors, felkészült, arisztokratikus megjelenésű agarainak edzését, és egyikük futtatását.

Gyakorlati tapasztaltok szerzése

Németh Nikoletta Székesfehérváron szerzett német-kommunikációs diplomát, rádiós szakirányon. Gyakorlati ismereteket a Petőfi rádiónál szerzett, majd ezt követően Budapesten egy marketingügynökségnél helyezkedett el, ahol asszisztensként kezdett dolgozni. A főváros után került „haza”, Győrbe, s az ETO Park marketingkommunikációs munkatársaként gyarapította tovább tapasztalatait.

Így a főiskolán szerzett elméleti tudásával, gyakorlati tapasztalatival és kiváló németnyelv-tudásával felvértezve jó eséllyel jelentkezhetett az Audi egyik kommunikációs munkatársi pozíciójára.

„Ma is élénken emlékszem az állásinterjú feladataira.” – tekint vissza a kezdetekre Németh Nikoletta.  – „Azt a kérdést kaptam, hogyan készülnék fel az Audi magyarországi letelepedésének 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre, kiket hívnék meg, milyen időtervet dolgoznék ki, hogyan építeném fel a programot, satöbbi. A válaszok tetszettek a terület vezetőinek, hiszen végül felvettek a vállalathoz, így ennek köszönhetően már ténylegesen részese lehettem a jubileumi rendezvények szervezésének, ami az egyik legérdekesebb és legemlékezetesebb projektem volt az Audinál. A felvételi után tehát a vállalati kommunikációval foglalkozó részlegnél kezdtem, a terület tevékenységéhez tartozott a belső kommunikáció, a közvélemény tájékoztatása, a sajtóval, újságírókkal, a kormányzati szereplőkkel, szervezetekkel, a cég partnereivel történő kapcsolattartás.”

Kreatív munka az Audinál

Az Audi szervezetének folyamatos fejlesztése hozta Nikoletta életében a következő változást, amikor másfél évvel ezelőtt a belső kommunikációs részleghez került. A korábbi profilhoz hasonló, de más célcsoportra fókuszáló munkaterületen új kihívásokra, új lehetőségekre talált, lendületesen látott neki feladatainak. – „Hálás vagyok a bizalomért, hiszen újítási javaslataimat vezetőim elfogadták, teret hagytak a fejlődésre. Közös munkánk eredményeképpen új elemmel bővült a belső kommunikációs eszköztárunk, bevezettük a rendszeresen jelentkező podcastunkat, amely a cég mynet felületén és a hírlevelünkön keresztül érhető el, és olyan, a gyár életétől független témákkal foglalkozik, amelyek érdekelhetik a dolgozókat, például a kertészkedés vagy akár a közösségi média lelki hatásainak kérdései. A tradicionális rendezvényeinket is próbálom évről évre frissíteni. Az egyik legnépszerűbb esemény a vállalati főzőnap, melyek az utóbbi években mindig teamtikusak annak érdekében, hogy nagy legyen a részvételi kedv. Új formátumokra is átállunk a digitalizáció és a körülöttünk történő változások hatására, több rendezvényünket streameljük, vagy hibrid megoldásban bonyolítjuk. A munkatársi rendezvények mellett a munkatársi adománygyűjtéseket, önkéntes aktivitásokat koordinálom. Munkatársaink érzékenyen reagálnak a környezetünkben élő rászorulók szükségleteire. Karácsony alkalmával tartós élelmiszereket vásárol az audis közösség, valamint még jó állapotú ruhákat és játékokat gyűjtünk a helyi segítő szervezeteknek. Az októbert pedig teljesen a „Jócselekedetek hónapjává” avattuk: lombot takarítunk, festési munkálatokban segítünk, vagy épp közösen zenélünk a készségfejlesztő iskola tanulóinak.”

Szerelem első látásra

Amilyen lelkesen végzi munkáját Németh Nikoletta az Audinál, olyan odaadással fordul a számára a kikapcsolódást, a feltöltődést jelentő kedvenc szabadidős elfoglaltsága felé.

– „Öt éve foglalkozom agarakkal, az első pillanatban megragadott a lényük, a könnyedségük, eleganciájuk, gyönyörű izomzatuk. De leginkább a lelküket szeretem: érzékenyek és arisztokratikusak, nagyon simulékonyak, bújósak ugyanakkor tartózkodóak.” – jellemzi kedvenceit Nikoletta. – Nem volt saját kutyám, de amikor Mesét megláttam egy fotón, azonnal beleszerettem. Azt sem tudtam kié, azt sem tudtam, eladó-e, csak azt éreztem, hogy meg kell szereznem, szükségem van rá.”

Mese nem maradt sokáig egyedül, gazdája úgy érezte, szüksége van egy társra, így került a házhoz kölyökként Havanna. – „Szerencsére szinte azonnal felismertem Havanna képességeit – emlékezik vissza az első közös hetekre Nikoletta. – Láttam, hogy neki a pálya lesz a megfelelő közege, tökéletes versenyző karakter. Kicsi kora óta várja a feladatokat, mindig meg akar felelni. Adta magát a helyzet, hogy elkezdjünk felkészülni a versenyzésre.”

Az agarak felkészítése nem egyszerű feladat, Nikolettának és Havannának sokat segítettek a környék agarasai. A versenyzéshez a fejlődés különböző fázisait sikeresen kell teljesíteni, a kutyáknak meg kell szokniuk a szájkosarat, a mezt, a boxot, az üldözött műnyulat hajtó motor hangját, a futamok közönségét. – „Először olyan terepre van szükség, amelynek megfelelő a talaja, nem vonja el semmi az állat figyelmét a feladatról, ilyen helyen lehet elkezdeni gyakorolni a sprintet.” – avat be a részletekbe Nikoletta. – „Amikor ez már jól megy, akkor következhet az felkészülés csúcsa, a pályaedzés. Itt már az igazi versenykörülményekhez szoknak hozzá az agarak.”

Sikerek a verenypályákon

– „A pályaedzéseken elért időket hivatalosan naplózzák. Ez alapján sorolják be az agarakat S2, majd S1, a leggyorsabbakat pedig S0 kategóriákba.” – magyarázza részleteket Havanna gazdája.

Havanna először az isaszegi pályán majd a Kincsem Parkban tréningezett. Első versenyeink azonnal elsőként ért célba. Havonta rendeznek címfutamokat a Kincsem Parkban, s már többször bizonyította itt is rátermettségét: megnyerte a novemberi trófeát S2 kategóriában, idén tavasszal a májusi trófeát S1 kategóriában, a Sprint Derby Consulation futamában pedig második helyezett lett júliusban.

Mese bár nem versenyez, de már együtt edz Havannával, aki újabb kihívásokra készül. Már megkezdte az intenzív tréningezést, hogy novemberben újra boxba álljon, s új sikerek felé száguldjon, apró, de villámgyors lábain.

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap