24/08/16

Audi Development Camp: fiatal tehetségek a Széchenyi István Egyetem nyári képzésén

Győr, 2024. augusztus 16. – Immár negyedik alkalommal került megrendezésre augusztus 9-15 között az Audi Hungaria és a Széchenyi István Egyetem közös képzési programja, az Audi Development Camp. A képzés során fiatal nemzetközi hallgatók próbálhatták ki magukat különböző járműmérnöki kihívások megoldásában a győri Széchenyi István Egyetemen. A program célja, hogy lelkes és motivált hallgatókat tanítson arra, hogyan hozhatják ki a legtöbbet mérnöki tanulmányaikból.

Idén 29 ország (köztük Kína, Egyesült Államok, Spanyolország, Németország, India) 120 jelentkezője közül összesen 35 tehetséges hallgató vehetett részt a hajtásrendszerfejlesztési nyári képzésen, mely során öttagú projektcsapatokban dolgoztak valós szakmai kihívások megoldásán: a feladat egy elektromos autó hajtásláncának, akkumulátorának és sebességváltójának optimalizálása volt. A megoldások kidolgozása során az adott jármű fogyasztását, hatótávolságát, dinamikáját, valamint ESG szempontokat is figyelembe kellett venniük a hallgatóknak.

 

Az Audi Development Camp alatt a projektalapú oktatás mellett további programok várták a diákokat, a képzés résztvevői többek között az Audi Hungaria győri gyárát is meglátogatták, ahol közelebbi betekintést nyerhettek a vállalat termelőtevékenységébe. A gyárlátogatáson kívül a program része volt többek között sárkányhajózás és a ZalaZone pálya látogatása, valamint közös bográcsozás is.

 

Az Audi Hungaria személyügyi stratégiája a jövőbe tekint: a vállalat számos egyetemi képzést indít és támogat, így aktívan hozzájárul a jövő generáció oktatásához és a magasan képzett munkaerő utánpótlásának biztosításához. A vállalat a Széchenyi István Egyetemmel több évtizedes sikeres együttműködésre tekint vissza, melynek során 2015-ben megalakult az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar, majd 2019-ben az Audi Hungaria Külső Tanszék.

 

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html