24/08/09

Szabadulószoba az Audi Hungariánál: tréning kicsit máshogy

Győr, 2024. augusztus 9. – Az Audi Hungaria közel egy éve innovatív tréning lehetőséget indított rugalmas munkarendben dolgozó kollégái számára, a vállalat legelső szabadulószobájával, az Escape Room-mal. A képzés célja, hogy az autóipari transzformáció kérdéskörét a szemléletváltás oldaláról, a kulturális változások és a sokszínűség szemszögéből közelítse meg, modern módszerekkel. Ehhez egy klasszikus szabadulószoba játékszabályait követve, egy óra áll az 5-7 főből álló csapat részére, hogy kiszabaduljon. A játékosok a feladatok megoldása közben egy sematikus elektromotort építenek. 

Az Escape Room-ot a transzformáció befogadásának megkönnyítésére álmodták meg az alkotók a Volkswagen Group Components Transform Minds programsorozatára. A „Escape2Change” néven indult, győri munkatársakkal is felálló nemzetközi csapata a munkatársakhoz szerette volna közelebb hozni a változással járó feladatokat és ennek a változásnak a folyamatát. Ehhez egy játékos prototípust hozott létre, egy klasszikus szabadulószoba játékszabályait követve. Ezt a programot hozta a csapat Győrbe, ahol az Audi Hungaria Motorgyári Oktatóközpontjában építették fel a szabadulószobát a Termelésirányítás Járműhajtások terület munkatársaival, akik a tréningeket 2022-ben indították el. Több mint másfél év alatt több mint 200 kolléga vett részt a képzésen, amelyen a szabadulást követően/feladatok megoldását követően közösen beszélik meg a munkatársak az érzésekről, élményekről a trénerrel, a fókuszba került témák mélyebb mondanivalójával együtt.

a

 

A szemléletváltás mellett a játékosok társas kapcsolatai is erősödnek a képzés során és új lendületet kapnak a mindennapi csapatmunkához. A szabadulószoba fontos építőköve az Audi Hungaria jövőorientált vállalati kultúra kialakítására irányuló törekvéseinek. Segít felkészíteni a munkavállalókat a jövő kihívásaira és a transzformációhoz kapcsolódó, pozitív élményeket szerezhetnek a tréning során. A program indulása óta már más gyártótelephelyeket is vendégül láttak, amely során az Audi Hungariánál szerzett tapasztalatok és élmények alapján ennek átvételit tervezik.

a

Az Audi Hungaria nagy hangsúlyt fektet a munkatársak folyamatos továbbképzésére. A képzések 2011 óta az Audi Akademie 11.000 négyzetméteres oktatóközpontjában zajlanak, ahol a résztvevők száma 2023-ban meghaladta a 14 000-et.

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html