23/06/26

TT Birthplace Tour: Audi TT rajongók találkozója az Audi Hungariánál

Győr, 2023. június 23. – A tegnapi napon érkezett Győrbe a modell rajongótáborának képviselőiből szerveződött nemzetközi TT Owners Club. Első útjuk egyből a legendás sportautó, az Audi TT szülőhelyére vezetett – az Audi Hungariához. A győri gyárlátogatás során a klub főként Németországból érkezett 80 tagja bepillantást nyert az Audi Hungaria modelljeinek, így az Audi Q3, Q3 Sportback, valamint az Audi TT és TT Coupé gyártásának kulisszáiba, megismerkedtek a lakkozóban alkalmazott technikákkal és figyelemmel kísérték az Audi TT RS, R8 és Lamborghini Huracan modellekbe kerülő motorok gyártási folyamatát, valamint a TT modellek szélcsatornában történő tesztelését. A programokat élményautózás követte több, mint 50 első, második és harmadik generációs Audi TT-vel Győr belvárosában, majd Pannonhalmán.

„Az Audi TT igazi dizájnikon, mely immár 25 éve tartja lázban az autórajongókat. Fantasztikus volt személyesen találkozni a német TT Owners Club tagjaival, és átérezni lelkesedésüket sportosan elegáns, immár Hungaricumnak számító modellünk iránt. Büszkeséggel tölt el, hogy egy nekünk, magyaroknak  különösen kedves Audi modell születését mutathattuk be látogatásuk során”, mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

a

A TT Owners Club többszáz tagjával a világ egyik legnagyobb TT rajongó klubja. A klub célja az Audi TT modellek hagyományainak ápolása, a TT-tulajdonosok és rajongók közösségének erősítése, a modellek állapotának megőrzése, valamint a közúti közlekedésbiztonság elősegítése. Számos más autóklubbal és az AUDI AG-val együttműködve végzik tevékenységüket több mint 20 éve.

a

Az Audi dizájntörténelmet írt az Audi TT modellekkel. A sportautó 1998-as premierje óta egyedi formavilágával és az általa nyújtott vezetési élménnyel világszerte lelkesíti rajongóit. Az Auto Europe 1999-ben az év legjobb autós újdonságának választotta az Audi TT-t, amely az Audi Hungariánál is igazi újdonságnak számított, hiszen a vállalatnál a TT modellekkel indult útjára a járműgyártás. Kezdetben a TT lakkozott karosszériái Ingolstadtból vonaton érkeztek Győrbe, melyekből a győri munkatársak szerelték össze a kész autókat. 2013-ban az új járműgyár megnyitásával a teljes gyártási folyamat Győrbe költözött – a présüzemtől, a karosszériagyáron, lakkozón át egészen az autók végső összeszereléséig. A 25 év alatt összesen több mint 650 000 TT modellt készítettek az Audi Hungaria munkatársai. 

a

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html