21/09/10

Az Audi Hungaria 20 éves Műszaki Fejlesztését ünnepli és bepillantást ad a jövőbe

  • A győri Műszaki Fejlesztés két évtizede aktívan formálja a jövő mobilitását
  • További bővítés egy kétszámjegyű eurómilliós összegű beruházással
  • Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke: „Az elektromobilitásra fókuszálva tovább erősítjük szolgáltatási portfóliónkat a fejlesztés területén és ezáltal vállalatunk versenyképességét“

Győr, 2021. szeptember 10. – Ok az ünneplésre: ma tartották az Audi Hungaria Műszaki Fejlesztésének jubileumi rendezvényét. Az új, elektromobilitás által fémjelzett korszakot Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, dr. Dézsi Csaba András, Győr város polgármestere, Peter Kössler, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja és Oliver Hoffmann, az AUDI AG műszaki fejlesztésért felelős igazgatótanácsi tagja közösen indította el Alfons Dintnerrel, az Audi Hungaria igazgatóságának elnökével. Az Audi Konszern harmadik legnagyobb fejlesztési központjaként Győr is jelentősen hozzájárul az elektromobilitás jövőjének alakításához.

„Műszaki Fejlesztésünk az Audi Hungaria egyik meghatározó pillére és egyben központi szerepet tölt be az Audi- és Volkswagen Konszern világszintű fejlesztési hálózatában. Célunk, hogy még több magas színvonalú szolgáltatást nyújtsunk a Volkswagen Konszernnek, ezért folyamatosan bővítjük kompetenciáinkat és intenzíven fejlesztjük ezt az innovatív, a jövő szempontjából meghatározó területünket. Az elektromobilitás számunkra elemi fontosságú, hiszen ezzel a szolgáltatási portfólióval tovább erősítjük versenyképességünket“, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Az Audi Hungaria a vállalat jelentős növekedési szakaszában, 2001-ben bővült a Műszaki Fejlesztéssel, majd 2012-ben a Járműhajtás Fejlesztés a Járműfejlesztéssel egészült ki Győrben. Ma az Audi Hungaria Műszaki Fejlesztése az AUDI AG harmadik legnagyobb fejlesztési telephelye és egyben a szimulációs, akusztikai és szilárdságtani vizsgálatok kompetenciaközpontja. A vállalatnál egyedülállóan egy telephelyen van jelen a gyártás, a fejlesztés, a minőségbiztosítás, fókuszban a teljes járművel.

A Műszaki Fejlesztés területén több mint 500 magasan képzett szakember dolgozik nap mint nap a holnap mobilitási megoldásain. A Járműhajtás Fejlesztés komplett fejlesztési projektekért felel, a konstrukciótól kezdve a szimuláción át egészen a járműhajtások járatópadon történő teszteléséig. A terület további fő feladata a különböző  benzin- és dízelmotorok, valamint az elektromos hajtások sorozatgyártásának fejlesztői oldalról történő támogatása. A Járműfejlesztés rendszer- és járműtulajdonságok fejlesztésével foglalkozik, többek között numerikus szimuláció segítségével a virtuális térben. A fókusz a szilárdságtan, az akusztika, a termo- és energiamenedzsment területeire irányul. Emellett a Járműfejlesztés vizsgálólaborjában a motor- és járművizsgálatok, valamint a termékadatmenedzsment és a műszaki megfelelőség területén nyújtott fejlesztési szolgáltatások is meghatározó részét képezik a győri kompetenciaportfóliónak.

Az Audi a következő két évben kétszámjegyű eurómilliós összeget, több milliárd forintot fordít az Audi Hungaria Műszaki Fejlesztés területére. A beruházás középpontjában az elektromobilitás és a digitalizáció további fejlesztése áll, például a nagyteljesítményű elektromos motorok és hajtások számára a legmodernebb vizsgálóberendezések üzembe helyezésével.

Letölthető állomány

Sajtofoto3.JPG HU 0.87 MB

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán

Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840

Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001

If you have questions about Audi or our products but are not a journalist, please contact our customer service department at: audi.hu/contact

Amennyiben nem újságíró, és kérdése van az Audival, vagy a termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse vevőszolgálatunkat az alábbi eléhetőségen:
audi.hu/hu/altalanos-informaciok/kapcsolat.html